Beykoz Devlet HastaneleriHastaneler

Beykoz Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Doktorları

İçindekiler

Beykoz Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Doktorları

2023 yılında Beykoz Devlet Hastanesi kalp ve damar cerrahisi doktorları kimlerdir? Beykoz Devlet Hastanesi kalp ve damar cerrahisi doktorları hangi hastalıkları bakar? Bu doktorlara randevu nasıl alınır? Kimler bu branşta muayene olabilir?

Beykoz Devlet Hastanesi, birçok farklı birimi ve branşı ile çeşitli alanlarda hastalıkların tanı ve tedavisinde vatandaşlara sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığına bağlı olan bu devlet hastanesinde birçok farklı birimde hizmet sunulmaktadır. Bunlardan bir tanesi de kalp ve damar cerrahisi olmuştur. Cerrahi tıp birimleri alanında yer alan bu branş, çeşitli rahatsızlıkların tanı ve tedavisinde önemli rol oynamaktadır.

Beykoz Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Doktorları

Kalp ve Damar Cerrahisi Nedir Hangi Hastalıklara Bakar

Kalp ve damar cerrahisi, kalp ve damar sistemi ile ilgili cerrahi müdahaleleri gerçekleştiren tıbbi bir uzmanlık dalıdır. Bu cerrahi alan, kalp ve büyük damarlarla ilgili hastalıkların teşhis, tedavi ve bakımını kapsar.

Kalp ve damar cerrahisi, aşağıdaki gibi bir dizi durumu içerebilir:

Koroner arter bypass greftleme (bypass ameliyatı): Koroner arterlerde (kalbe oksijenli kanı taşıyan damarlar) daralma veya tıkanıklık olduğunda kullanılan bir prosedürdür. Ameliyat sırasında, tıkanmış olan arterin yerine başka bir damar veya arteriyel greft (genellikle göğüs duvarındaki bir damar) kullanılır, böylece kan akışı yeniden sağlanır.

Kalp kapak cerrahisi: Kalp kapaklarında (aort, mitral, triküspit ve pulmoner kapaklar) daralma veya sızıntı olduğunda gerçekleştirilen cerrahi müdahaledir. Kapak onarımı veya kapak protezi (sunî kapak) yerleştirme gibi prosedürler içerebilir.

Aort anevrizması veya aort diseksiyonu onarımı: Aortun (büyük atardamar) genişlemesi veya yırtılması durumunda yapılan cerrahi müdahaledir. Anevrizma onarımı, anevrizmanın çıkarılması veya yapıştırıcı ve protez greft ile onarılması gibi teknikleri içerebilir.

Periferik damar cerrahisi: Bacaklardaki arterlerde daralma veya tıkanıklık nedeniyle gelişen periferik arter hastalıklarının cerrahi tedavisidir. Damar açma (angioplasti), stent yerleştirme veya arteriyel baypas greftleme gibi prosedürler kullanılabilir.

Kalp transplantasyonu: Ağır kalp yetmezliği olan hastalarda, kalbin tamamen değiştirilmesi için gerçekleştirilen bir cerrahi prosedürdür. Donör kalp alınır ve alıcı hastanın yerine yerleştirilir.

Kalp ve damar cerrahisi, ileri teknolojik cihazlar ve cerrahi tekniklerin kullanıldığı karmaşık bir alan olduğu için uzmanlık ve deneyim gerektirir. Kalp ve damar cerrahları, hastaların değerlendirmesini yapar, cerrahi prosedürleri planlar ve ameliyat sonrası bakım sağlarlar.

Bu açıklamaların yanı sıra, her bireyin durumu farklı olabilir ve hangi cerrahi müdahalenin uygun olduğunu belirlemek için bir kardiyolog veya kalp ve damar cerrahıyla görüşmek önemlidir.

Beykoz Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi

Hastanede Kalp ve Damar Cerrahisi hizmetleri tek hekimle yürütülmekte olup, ameliyat günü olması nedeniyle çarşamba hariç haftanın diğer günlerinde poliklinik hizmetleri yürütülmektedir. Klinikteki gün itibariyle aşağıdaki kardiyovasküler hastalıkların cerrahi tedavisi yapılmaktadır. 

Diyalize giriş ameliyatları 

Radial fistül

Brakial fistül  

Greftli fistül (loop)

Varis ameliyatları

Beykoz Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Doktorları

Hastanede iki uzman hekim hizmet vermektedir. İşte Beykoz Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi doktorları;

– Uzman Doktor İlknur Akdemir

– Uzman Doktor Mustafa Sinan Kut

Beykoz Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Doktorlarına Randevu Nasıl Alınır?

Hastane, devlet hastanesi statüsünde olduğu için randevu online olarak ya da çağrı merkezi aranarak yapılabilecektir. Çağrı merkezi aracılığıyla randevu almak isteyenler, Alo 182 çağrı merkezi hattını arayarak dilediği zaman hekimin uygunluğuna göre randevusunu oluşturabilir. Bunun için randevu alacak kişinin kimliğini yanında hazır bulundurması gerekmektedir.

Bir diğer randevu sistemi ise online randevu yöntemidir. Online olarak Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne (MHRS) giriş yaptıktan sonra üye olmanız gerekmektedir. Kimlik bilgilerinizle üyeliğinizi yaptırdıktan sonra online randevu alma sistemine giriş yapabilirsiniz. Daha sonra bu sayfa üzerinden ilgili alanları doldurarak hangi gün ve tarihte hangi doktora randevu alabileceğinizi kontrol edebilirsiniz. Dilediğiniz tarihte hekiminizin müsait olması durumunda online olarak randevu işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Online randevu almak için tıklayın.

Beykoz Devlet Hastanesi Ulaşım Bilgileri

Adres

( Merkez Hastane ) Saip Molla Cad. Kısayol Sok. No:1 Beykoz / İSTANBUL

(Ek Hizmet Binası) Çiğdem Mah. Barbaros Cad. Hastane Sok. No: 1/3 Beykoz / İSTANBUL

Telefon

Merkez Hastane ( 216 ) 322 22 10

Ek Hizmet Binası ( 216 ) 413 63 00

Beykoz Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum servisi için tıklayın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu