Ciltte Çaklakların Nedenleri ve Tedavileri
Çatlak izleri, hamilelik, şişmanlık, çocukların hızlı büyümesi veya belirli hastalıkların varlığının bir sonucu olarak gerilmenin neden olduğu cildin düzensiz şeritleri veya çizgileridir.
Çatlak işaretleri genellikle, başlangıçta kırmızımsı, parlak ve ince olan paralel çizgiler olarak gösterilir; bu, daha sonra skarın görüntüsünü elde eder ve ciltte beyazımsı bir renklenme ile oluşan bir oluk oluşumu sağlayabilir. Genellikle göğüsler, kalçalar, uyluklar, kalçalar, karın ve yanlarda görülürler. Ayrıca çatlakların veya çatlakların adını alırlar.
Gerilme işareti oluşumunun bir başka nedeni, cilde esneklik sağlayan bir madde olan kolajen oluşum sürecindeki bir değişiklik olabilir. Bu durumda, kökeni bir ilaç, önceden var olan bir hastalık (Cushing hastalığı, nefrit sendromu, vb.) Veya aşırı krem kullanımı olabilir.
Çatlaklar veya çatlaklar genellikle hamilelik veya ergenliğin hızlı büyümesi gibi neden olan nedenlerden sonra silinir. Bu her zaman böyle olmamakla birlikte ve uygun önlemler alınmadığı takdirde zaman içinde sürebilir.
Bu, örneğin, cilt elastikiyetini korumak için belirli kremlerin kullanılması tavsiye edilen gebelik durumunda geçerlidir. Öte yandan, kafein, alkol, çay ve diğer maddeler çatlakların görülmesini kolaylaştırır. Buna karşılık, A, C, D ve Zinc vitaminleri yönünden zengin besinler, oluşumlarını önlemeye yardımcı olabilir.
Çatlak izlerinin kaybolmaması durumunda son başvuru, lazer, kimyasal peeling veya plastik cerrahi gibi estetik tıbbın sunduğu tedavilere gitmektir.