Devlet Hastanelerinde Estetik Ameliyatları

Devlet Hastanelerinde Dudak Damak Yarıkları Tedavisi

Devlet Hastanelerinde Dudak Damak Yarıkları Tedavisi

Devlet Hastanelerinde Dudak Damak Yarıkları Tedavisi
Devlet Hastanelerinde Dudak Damak Yarıkları Tedavisi

Halk arasında tavşan dudak olarak bilinen Dudak Damak Yarıkları tedavisi günümüzde çok yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Devlet Hastanelerinde Dudak Damak Yarıkları Tedavisi yapılmakla birlikte özel hastaneler ve özel kliniklerde de Dudak Damak Yarıkları tedavisi de yapılmaktadır.

Tavşan Dudak yani Dudak Damak Yarıkları doğum öncesi dönemde gelişmekte olup fötal dönemde fetüsün dudak kısmını oluşturan hücreler 5. Hafta içerisinde damaklardaki yarık olan kısımları ise 9. Haftada birleşmeye başlamaktadır. Bu dönemlerde dudak damak yarıkları oluşmaya başlar. Doğumdan sonra ise bu tedaviler yapılmaktadır. Bu tedavilerin hemen hemen her devlet hastanesinde yapıldığını ve bu operasyonları da estetik ve plastik cerrahları tarafından yapılmaktadır. Devlet Hastanelerinde Dudak Damak Yarıkları Tedavisi bilgisinden önce Dudak Damak Yarıkları Tedavisi hakkında bilgi vermek daha doğru olacaktır. Makalemizin ilerleyen bölümünde ise Devlet Hastanelerinde Dudak Damak Yarıkları Tedavisi hakkında daha detaylı bilgiler vereceğiz.

Dudak Damak Yarıkları yani halk arasında bilinen tavşan dudak ortalama her 100 doğumdan 1 inde görülmektedir. Bu oran genetik ve çevresel sebeplerden dolayı farklılık gösterebilmektedir. Dudak Damak Yarıklarının oluşum şekli kişiden kişiye değişmekte olup %46 lık kesimde Dudak Damak Yarıkları her ikisi birden bulunmakta olup %30 luk kesimde ise sadece damak yarığı %24 lük kesimde ise sadece dudak yarığı görülmektedir. Dudak Damak Yarıkları Neden Oluşur?

Dudak Damak Yarıklarının nedeni halen belirlenememiştir. Fakat buna neden olan belli etmenleri sıralayacak olursak;

Akraba evlilikleri

Genetik nedenler

Gebelik döneminde sigara ve alkol kullanımı

Romatizma ilaçları

Kan sulandırıcı ilaçlar

Epilepsi ilaçları

Vitamin eksikliği

Devlet Hastanelerinde Dudak Damak Yarıkları Tedavisi
Devlet Hastanelerinde Dudak Damak Yarıkları Tedavisi

Gibi nedenler Dudak Damak Yarıklarına neden olmaktadır. Bu maddeler içerisinde en dikkat çekici madde akraba evliliğidir. Akraba evliliklerinin doğum anında çocuğun belli uzuvlarında oluşum eksikliğine neden olmaktadır. Diğer maddeler ise annenin gebelik döneminde kendine dikkat etmemesi sonucu Dudak Damak Yarıklarına sahip bir doğum gerçekleşmesine neden olan etmenlerdir. Genetik nedenlerde ise ailede daha önce Dudak Damak Yarıkları ile doğan bir birey varsa doğacak çocukta da hastalık riski oluşabilir.

Dudak Damak Yarıkları Ne Zaman Fark edilir?

Dudak Damak Yarıkları gebeliğin 13. haftasından itibaren kadın doğum uzmanı tarafından ultrasonografi cihazları ile gözlenebilir. Doğum öncesinde bu yöntem dışında başka bir yöntemle Dudak Damak Yarıkları fark edilemez. Doğum sonrasında hastada Dudak Damak Yarıkları fark edilirse hasta hemen plastik cerrahi bölümüne sevk edilir. Plastik cerrahi kliniğinde gerekli tedbirler alınır.

Dudak Yarıkları

Çift taraflı tam olmayan dudak yarığı

Çift taraflı dudak yarığı

Orta hat dudak yarığı

Tek taraflı olmayan dudak yarığı

Tek taraflı dudak yarığı

Bir tarafı tam bir tarafı olmayan dudak yarığı

Damak Yarığı

Sert damak yarıkları

Yumuşak damak yarıkları

Ayrık damak yarıkları

Submukoz damak yarıkları

Dudak Damak Yarıkları Tedavisi

Bebekte yarık dudak sorunu var ise yarık dudak ameliyatı bebek en an 10 aylık iken yapılmaya başlanır. Yarık dudak ameliyatının yapılması için gerekli diğer şartlar ise bebeğin en az 5 kilo olması ve bebeğin kan değerlerinin 10gr/dl olması şartları oluştuktan sonra yarık dudak ameliyatı yapılır. Bazı durumlarda dudak ve damak yarıkları çok derin olabilmektedir. Bu durumlarda damak ve dudakta bulunan derin yarıkların ortondotik tedavi ile daraltılıp ameliyata geçilmesi sağlanır. Sadece Yarık Damak ameliyatı yapılacak ise bebeğin en az 7 atlık olması ve 5 kilo üzeri olması gerekmektedir.

Genel anestezi yöntemiyle yapılan Dudak Damak Yarıkları ameliyatı 2 saat ile 5 saat sürmektedir. Operasyon sonrasında bebek hastanede yatırılır. Operasyondan sonra bebeğin elini kesinlikle ağzından uzak tutması çok önemlidir. Sadece yarık dudak ameliyatı uygulanan bebeğin ise operasyon bölgesinin temiz şekilde tutulması yeterli olmaktadır. Dudak dikişleri 1 hafta sonunda çıkarılır.

Yarık damak ameliyatı ve ameliyat sonrası bakımı yarık dudak ameliyatı ve bakımına nazaran daha zor bir operasyondur. Operasyon sonrasında bebek sık sık kontrol altında tutulmalı. Bebeğin ağzında oluşacak kanamalara doktorun hemen müdahale etmesi gerekmektedir. Bebeğin beslenmesi de doktor kontrolünde yapılması son derece önemlidir. Ağız içinde bulana operasyon kesileri yaklaşık 1 hafta içerisinde iyileşmeye başlamaktadır.

SGK Hangi Durumlarda Dudak Damak Yarıkları Tedavisi Masrafını Karşılar?

Devlet Hastanelerinde Dudak Damak Yarıkları Tedavisi
Devlet Hastanelerinde Dudak Damak Yarıkları Tedavisi

SGK Dudak Damak Yarıkları Tedavisi operasyonlarının belli kısmını ve hatta bazı durumlarda tamamını karşıladığını belirtmiştik. Tabi ki SGK’nın bu masrafları karşılama şartları vardır. Eğer ki Dudak Damak Yarıkları Tedavisi hasta herhangi bir sağlık sorunu olmaksızın tamamen estetik görünüm amacıyla yaptırıyor ise operasyon ücretinin tamamını hasta karşılamak zorundadır. Genel olarak bu operasyon çok düşük ücrete yapılmakta veya hastanın sağlık güvencesine göre ücretin tamamı SGK tarafından karşılanmaktadır. zira Dudak Damak Yarıkları estetik olduğu kadar konuşmayı da etkilediğinden bir sağlık sorunudur.

Dudak Damak Yarıkları Tedavisi hakkında genel bilgileri ve Devlet Hastanelerinde Dudak Damak Yarıkları Tedavisi Yapılır mı?  sorusuna cevap verdikten sonra son olarak sizlere Dudak Damak Yarıkları Tedavisi hakkında küçük önerimiz olacak. İster özel hastanelerde isterse de devlet hastanesinde Dudak Damak Yarıkları Tedavisi operasyonu gerçekleştirmek istiyor iseniz doktorunuzu mutlaka çok iyi araştırmalı ve sizlere uygulayacağı tedavi hakkında ön bilgi alınız. Bu bilgiler ve araştırmalar sizlerin veya bebeğinizin operasyonunu başarılı ve sağlıklı olmasını sağlamaktadır.

Devlet hastanelerinde nasıl randevu alınır?

Şimdide gelelim randevuyu nasıl alacağınıza Devlet Hastaneleri Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi kliniğinden randevu alabilmek için MRHS sisteminden internet üzerinden alabileceğiniz gibi MRHS uygulamasını akıllı telefonunuza indirerek, E-devlet üzerinden MRHS partalından ya da 182 numarayı telefonla arayarak randevunuzun tarihini ve doktorunuzu seçebilirsiniz. Randevu almadan önce doktorunuz mutlaka çok iyi araştırmanızı öneriyoruz. Bizde sizler için Devlet Hastaneleri Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi doktorlarının her birini çok ayrıntılı şekilde araştırıp sayfamızda bulunan doktorlar kategorisi altında yayınladık. Araştırmalarınıza buradan devam edebilirsiniz.

Onlineestetik ile dünyadaki tüm estetik hastaneleri, estetik ve plastik cerrahları listeli bir şekilde bulunmaktadır. Profesyonel ekibimiz sürekli çalışma yaparak eski ve yeni estetik merkezlerini listelerimize dahil etmektedir. Ayrıca estetik merkezlerinde bulunan estetik cerrahlarını da web sitemizde tanıtmaktayız. Aradığınız estetik cerrahlarının hangi estetik merkezinde görev yaptıklarını da böylece görebilmektesiniz. Siz değerli ziyaretçilerimiz de daha önce estetik operasyonu geçirdiğiniz estetik merkezleri ve estetik cerrahları başlığına deneyimlerinizi yorumla belirterek diğer ziyaretçilerimize deneyimlerinizle kılavuzluk yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu