Ağız ve Diş Sağlığı

Devlet Hastanelerinde Kanal Tedavisi

Devlet Hastanelerinde Kanal Tedavisi

Devlet Hastanelerinde Kanal Tedavisi Yapılır mı? sorusu diş sorunu yaşayan hemen hemen her bireyin merak ettiği soruların başında gelmektedir. Bizler de bu yazımızda Devlet Hastanelerinde Kanal Tedavisi ve ücretlerine değineceğiz.

Devlet Hastanelerinde Kanal Tedavisi
Devlet Hastanelerinde Kanal Tedavisi

İçindekiler

Devlet Hastanelerinde Kanal Tedavisi Yapılır mı?

Son zamanlarda devlet hastanelerine bağlı Ağız ve Diş Sağlığı merkezlerinin de kurulması bir çok diş operasyonu gibi Kanal Tedavileri de Ağız ve Diş Sağlığı merkezlerinde yapılmaktadır. Sağlık bakanlığının Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerini bina olarak ayırması ve gerekli tıbbi ekipmanları sağlaması ile son zamanlarda Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri özel diş kliniklerinden daha fazla hasta kabulü yapmaya başlandı. Ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde en çok talep edilen operasyonların başında şüphesiz ki Kanal Tedavisi gelmektedir. Peki Kanal Tedavisi Nedir? ve kimlere uygulanır?

Devlet Hastanelerinde Kanal Tedavisi
Devlet Hastanelerinde Kanal Tedavisi

Kanal Tedavisi Nedir?

Dişlerin sağlıklı beslenmesini ve güçlü kalmasını sağlayan pulpa dokusu zaman içerisinde belli nedenlere bağlı olarak iltihaplanabilir veya zararlı mikroorganizmalarında buraya yerleşmesi ile pulpalar etkisini yitirebilir. Böyle bir durumda pulpa dokusu çıkarılıp kanal boşluğu temizlenip şekillendirildikten sonra kanal dolgu maddeleri ile Kanal Tedavisi yapılır.

Kanal Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Kanal Tedavisi genellikle tek seans sürmekte iken dişte oluşan hasar büyük ise iki veya üç seansta sürebilmektedir. Kanal tedavisine başlamadan önce kök kanallarının şeklini belirlemek için röntgen çekilmektedir. Ayrıca uygulama yapılacak olan dişlerin çevresinde ki dişlerde enfeksiyon belirtisinin olup olmadığı saptanır. Lokal anestezi ile yapılan Kanal Tedavisinde hasta operasyon anında herhangi bir ağrı hissetmeyecektir. Tedavi sırasında ağız içini kuru kalmasını sağlamak için ağız içerisine su geçirmez bir malzeme yerleştirilir.

Daha sonraki aşamada uygulamanın yapılacağı dişin içine bir delik açılır. Diş içerisinde oluşan bakteriler, pulpa, etkisini yitirmiş sinir dokuları ve diş içerisinde bulunan enfeksiyonlar çıkarılır. Daha sonraki aşamada kanalı genişletmek amacıyla törpüleme işlemi başlatılır. Böylece diş içerisindeki enfeksiyonun tamamı alınıp daha etkin bir tedavi işlemi sağlanır. Bazı durumlarda bazı diş hekimleri dişleri kalıcı şekilde doldurmadan önce olası bir enfeksiyon riskine karşın bir hafta beklemeyi tercih eder.

Tamamen temizlenen diş içi boşluğunun doldurmak için özel tıbbi cihaz ile dolgu işlemi yapılmaya başlanır. Dolgu sonucunda dolgu fazlalığı var ise ısı ile kesilir. İşlem sonucunda açılan delik kapanır ve kanal tedavisi tamamlanmış olur.

Devlet Hastanelerinde Kanal Tedavisi Fiyatları

Devlet Hastanelerinde Kanal Tedavisi Fiyatları 2021 yılı itibarıyla uygulanan kanal sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Aşağıda belirttiğimiz fiyatlar ortalama fiyatlar olmakla beraber bazı durumlarda fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Devlet hastanelerinde diş sinirini alınması, dişlerdeki enfeksiyonun temizlenmesi gibi işlemler ücretsiz yapılmakta iken sadece kanal tedavisindeki malzeme ücretleri talep edilmektedir.

Tek Kanal Tedavisi 350 TL – 400 TL

Çift Kanal Tedavisi 650 TL – 750 TL

Üç Kanal Tedavisi 900 TL – 1000 TL

EK Her Bir Kanal Tedavisi 300 TL – 400 TL

Periapikal Lezyonlu Dişte Tek Kanal Tedavisi 450 TL – 500 TL

Periapikal Lezyonlu Dişte Çift Kanal Tedavisi 700 TL – 800 TL

Periapikal Lezyonlu Dişte Üç Kanal Tedavisi 950 TL – 1000 TL

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu