HastalıklarHastaneler

Devlet Hastanelerinde Psikolog Var mı?

Devlet Hastanelerinde Psikolog Var mı? sorusu psikiyatri sorunu olanların çok sık sordukları soruların başında gelmektedir. Sadece psikiyatri sorunları değil herhangi bir işe başlama veya ehliyet, pasaport alım gibi işlemler için istenen sağlık raporunda psikologların da sağlık kurulunda olmasından dolayı bireyler Devlet Hastanelerinde Psikolog Var mı? sorusuna yanıt aramaktadır.

Devlet Hastanelerinde Psikolog Var mı?
Devlet Hastanelerinde Psikolog Var mı?

Bir çok devlet hastanesinde var olan Psikoloji polikliniği eğitim araştırma hastaneleri, şehir hastaneleri ve tıp fakültelerinin hemen hemen hepsinde poliklinik hizmet sunmaktadır. Özellikle özel Psikoloji klinikleri seans ücretlerinin bir hayli yüksek olması nedeniyle kişiler Devlet Hastanelerinde Psikiyatri hizmetini tercih etmektedir. Özellikle son yıllarda ülkemizde Psikiyatri hizmet alımında devlet hastaneleri özel hastane ve özel psikoloji klinikleriyle karşılaştırıldığında neredeyse % 300 daha fazla hasta kabulü yapmaktadır.

Psikiyatri servisine sevkler genellikle başka kliniklerden yapılmaktadır. Başka polikliniklere başvuran hastaların tıbbi tedavi yöntemi ile tedavi edilmesine ihtiyaç duyulmaması durumunda hastanın ilgili cerrah tarafından hastanenin Psikiyatri Servisine sevki sağlanır. Şimdi de Devlet Hastanelerinde Psikolog Var mı? sorusunun merak edilen konu başlıklarını siz değerli ziyaretçilerimiz için değerlendirelim.

Devlet Hastanelerinde Psikolog Var mı?
Devlet Hastanelerinde Psikolog Var mı?

İçindekiler

Psikolog ve Psikiyatri Arasındaki Farklar Nelerdir?

Psikologlar beden ve ruh üzerine araştırmalar yapan ve bu hastalıkların tanı teşhis ve tedavisi ile ilgilenen bireylerdir. Psikolog psikolojik rahatsızlıkları tedavi etmek için hastanın bakış açısını hastanın yaşantısını da göz önüne alarak hastayı tedavi eder. Psikiyatri ise Psikolojinin aksine bir tıp dalıdır. Psikiyatri servisinde çalışan Psikiyatristler hastanın sadece duygusal yetilerdeki bozuklukları değil aynı zamanda hastanın davranış ve zihinsel yetilerdeki bozuklukları da tedavi eder. Kısacası Psikiyatri servisinin ilgi alanı beyin hastalıklarıdır. Psikologların tedavi yöntemleri ilaçsız tedavi (konuşarak) iken Psikiyatristler ise genellikle ilaçlı tedavi ile sonuca giderler.

Devlet Hastanelerinde Psikoloji Servisine Sevki Hangi Bölüm Yapar?

Devlet hastanelerinde öncelikle Psikolog ve Psikiyatri servisleri vardır? Hastanın Psikoloji kliniğinden hizmet alması için öncelikle Psikiyatri servisine randevu alması gerekmektedir. Hastanın Psikoloji bölümüne bölümüne talebini psikiyatri servisine bildirmesi veya psikiyatri servisinin hastanın psikoloji servisine sevkinin gerekli görülmesi durumunda hastanın Psikoloji kliniğine sevki sağlanır.

Devlet Hastanelerinde Psikolog Var mı?
Devlet Hastanelerinde Psikolog Var mı?

Devlet Hastanelerinde Psikoloji Hizmeti Ücretleri

Devlet Hastanelerinde Psikoloji hizmeti ücretsiz sunulmaktadır. Psikiyatri servisinden randevu alan hasta gerek görüldüğü taktirde Psikoloğa sevk edilir ve bu sevk sonucunda alınan hizmet tamamen ücretsizdir.

Devlet Hastanelerinde Psikolog Randevusu Nasıl Alınır?

Devlet Hastanelerinde Psikoloji Kliniğine randevular önce Online Randevu MRHS sistemi üzerinden Psikiyatri servisine alınmaktadır. Psikiyatri uzmanı gerek gördüğü taktirde hastayı hastanenin ilgili Psikoloji Kliniğine sevkini sağlamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu