Devlet Hastanelerinde Estetik Ameliyatları

Devlet Hastanelerinde Yağ Enjeksiyonu

Devlet Hastanelerinde Yağ Enjeksiyonu

Devlet Hastanelerinde Yağ Enjeksiyonu
Devlet Hastanelerinde Yağ Enjeksiyonu

Yağ Enjeksiyonu estetik cerrahide en çok tercih edilen uygulamaların başında gelmektedir. Bu kadar sık uygulanan Yağ Enjeksiyonu hakkında merak edilen birçok soru vardır. Bu soruların bazıları Yağ Enjeksiyonu Nerelerde Uygulanır? Devlet Hastanelerinde Yağ Enjeksiyonu Yapılır mı? SGK Yağ Enjeksiyonu ücretini karşılar mı? Yağ Enjeksiyonu Fiyatları bu makalemizde bu soruların cevaplarını sizlere açıklayacağız fakat bundan önce sizlere Yağ Enjeksiyonu hakkında küçük bilgiler vermek yararınıza olacaktır. Zira Yağ Enjeksiyonu operasyonu sonrası bir çok hasta hayal kırıklığı yaşamaktadır.

Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Kişi özellikle yaşlanmaya bağlı olarak bazı bölgelerinde sönmeler ve hacim kaybından dolayı o bölgelere dolgunluk sağlamak istemektedir. Estetik cerrahisinde de bu bölgelere dolgunluk kazandırmak için Yağ Enjeksiyonu tedavisi uygulanır. Yağ Enjeksiyonu da vücudun bu bölgelerine dolgunluk kazandırmak için uygulanan tıbbi bir operasyondur.

Yağ Enjeksiyonu Hangi Bölgelere Uygulanır?

Yağ Enjeksiyonu vücudun hemen hemen tüm yerlerine uygulanabilir. Uygulama alanlarını sıralayacak olursak;

Yanaklar

Alın

Yanak dudak çizgisi

Dudaklar

Çene ucu

Bacaklar

Kollar

Kalça

gibi çökmüş bölgelere başarılı şekilde uygulanmaktadır. Bir çok devlet hastanelerinde başarılı şekilde Yağ Enjeksiyonu yapılmaktadır.

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Devlet Hastanelerinde Yağ Enjeksiyonu
Devlet Hastanelerinde Yağ Enjeksiyonu

Özel bir cihaz olan liposuction enjektörleri ile genellikle karın bölgesinde alınan yağlar ile uygulamaya başlanır. Karın bölgesinde yeteri yağ bulunmayan kişilerde ise kalça ve bel kısmından yağ alınmaktadır. Genellikle lokal anestezi ile yapılan Yağ Enjeksiyonu uygulaması çok nadir olsa da genel anestezi ile yapılmaktadır. Anestezi yöntemi tamamen doktorun tercihi değil sizlere uygulanacak olan Yağ Enjeksiyonunun hangi bölgeye yapılacağı da belirler. İşlem sırasında herhangi bir kesi yapılmamaktadır. Böylece iz kalma gibi bir durum yaşanmamaktadır.

Yağ Enjeksiyonu Kalıcı mıdır?

Yağ Enjeksiyonunun kalıcılığı kişiye transfer edilen yağ hücrelerinin uzun ömürlülüğüne bağlıdır. Yani kişiye transfer edilen yağ hücreleri ne kadar yaşar ise Yağ Enjeksiyonu da o kadar uzun süreli kalıcılık sağlar. Yağ enjeksiyonu kişiden yağ alınıp transfer aşamasında yağ hücrelerinin hava ile teması ne kadar az olursa kalıcılık oranı o kadar oranda artmaktadır. Yağ Enjeksiyonu kalıcılığı konusunda doktorunuzun yağ transferinde kullandığı cerrahi araçlara, yağın alınış şekline, yağın transfer aşamasına ve en önemlisi de doktorunuzun kabiliyet ve başarısına göre değişmektedir. Fakat Yağ Enjeksiyonunun ömürlük olması imkansızdır. İster Devlet Hastanelerinde Yağ Enjeksiyonu uygulaması ister se özel hastane ve kliniklerde Yağ Enjeksiyonu uygulaması yaptırın ama mutlaka doktorunuzu çok iyi araştırınız ve Yağ Enjeksiyonunun ömürlük olmadığını unutmayınız. Fakat yağ enjeksiyonu tekrarlanabilmektedir.

SGK Hangi Durumlarda Yağ Enjeksiyonu Masrafını Karşılar?

Devlet Hastanelerinde Yağ Enjeksiyonu
Devlet Hastanelerinde Yağ Enjeksiyonu

SGK Yağ Enjeksiyonu operasyonlarının belli kısmını ve hatta bazı durumlarda tamamını karşıladığını belirtmiştik. Tabi ki SGK’nın bu masrafları karşılama şartları vardır. Eğer ki Yağ Enjeksiyonu uygulmasında hasta herhangi bir sağlık sorunu olmaksızın tamamen estetik görünüm amacıyla yaptırıyor ise operasyon ücretinin tamamını hasta karşılamak zorundadır. Genel olarak bu operasyon çok düşük ücrete yapılmakta veya hastanın sağlık güvencesine göre ücretin tamamı SGK tarafından karşılanmaktadır. Zira Yağ Enjeksiyonu estetik büyük ölçüde estetik bir operasyon sayılmaktadır.

Yağ Enjeksiyonu hakkında genel bilgileri ve Devlet Yağ Enjeksiyonu Yapılır mı?  sorusuna cevap verdikten sonra son olarak sizlere Yağ Enjeksiyonu hakkında küçük önerimiz olacak. İster özel hastanelerde isterse de devlet hastanesinde Yağ Enjeksiyonu operasyonu gerçekleştirmek istiyor iseniz doktorunuzu mutlaka çok iyi araştırmalı ve sizlere uygulayacağı tedavi hakkında ön bilgi alınız. Bu bilgiler ve araştırmalar sizlerin operasyonunu başarılı ve sağlıklı olmasını sağlamaktadır.

Devlet hastanelerinde nasıl randevu alınır?

Şimdide gelelim randevuyu nasıl alacağınıza Devlet Hastaneleri Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi kliniğinden randevu alabilmek için MRHS sisteminden internet üzerinden alabileceğiniz gibi MRHS uygulamasını akıllı telefonunuza indirerek, E-devlet üzerinden MRHS partalından ya da 182 numarayı telefonla arayarak randevunuzun tarihini ve doktorunuzu seçebilirsiniz. Randevu almadan önce doktorunuz mutlaka çok iyi araştırmanızı öneriyoruz. Bizde sizler için Devlet Hastaneleri Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi doktorlarının her birini çok ayrıntılı şekilde araştırıp sayfamızda bulunan doktorlar kategorisi altında yayınladık. Araştırmalarınıza buradan devam edebilirsiniz.

Onlineestetik ile dünyadaki tüm estetik hastaneleri, estetik ve plastik cerrahları listeli bir şekilde bulunmaktadır. Profesyonel ekibimiz sürekli çalışma yaparak eski ve yeni estetik merkezlerini listelerimize dahil etmektedir. Ayrıca estetik merkezlerinde bulunan estetik cerrahlarını da web sitemizde tanıtmaktayız. Aradığınız estetik cerrahlarının hangi estetik merkezinde görev yaptıklarını da böylece görebilmektesiniz. Siz değerli ziyaretçilerimiz de daha önce estetik operasyonu geçirdiğiniz estetik merkezleri ve estetik cerrahları başlığına deneyimlerinizi yorumla belirterek diğer ziyaretçilerimize deneyimlerinizle kılavuzluk yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu