Estetik Ameliyatlarısaç ekimi

Kaş Ekimi

Kaş Ekim’i

Günümüzde çoğu insanın ortak sorunu olan kaşların dökülmesi sorunu estetik dünyasında Kaş Ekiminin önemini artırmıştır. Genel olarak genetik sebeplerden dolayı ve kaş köklerinde meydana gelen hasar ve deformelerden dolayı meydana gelen kaş dökülmesinin çok az da olsa guatr ve saçkıran gibi etmenlerden dolayı kaş dökülmesi yaşanabilmektedir.

Yüz hatlarında görüntü bozukluğuna neden olan kaş dökülmesi estetik bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sorunu çözmek için kuaförlerde kullanılan kaş kalemi yöntemi kalıcı ve doğal bir çözüm olmaması sebebiyle bu durumdan muzdarıp olanlar estetik cerrahi operasyona gerek duymaktadır.

Kişinin kaşlarında meydana gelen yaralanma, yanma veya hastalık gibi nedenlerden dolayı tamamen dökülen kaşlar için en etkili olan yöntem olan Kaş Ekim’i yöntemidir. Böylece bu durumdan rahatsızlığı olanlar yani kaş dökülmesi veya kaş seyrekleşmesi yaşayan kişiler kalıcı çözümlere kavuşmaktadır.

 

Saç ekimi yönteminde kullanılan FUE yöntemi kaş ekiminde de kullanılan yöntemdir. Kaş Ekiminin yapılmasında kişinin ense bölümünde alınan saçlar ile yapılmaktadır. Basitçe anlatmak gerekirse kişinin ensesinden alınan kıllar kaş bölgesine transferi ile Kaş Ekim’i gerçekleştirilir.

kaş ekimi
kaş ekimi

Kaş Ekim’i Nasıl Yapılmaktadır?

 

Kaş Ekim’i lokal anestezi yöntemi uygulanarak yapılmaktadır. Dökülen veya seyrelen kaş alanına lateral silit adı verilen yöntem ile mikro kanallar açılmaktadır. Açılan kanallara tek tek ekim yapılmaktadır. Cilde herhangi bir kesi atılmadan yapılan Kaş Ekim’i enseden alınan kılların fazla bekletilmeden ekilmesi gerekmektedir. Fazla bekletilen kökler kök hücrelerin ölmesine neden olmaktadır. Bu yüzden kök hücrenin bekletilmeden transfer edilmesi Kaş Ekiminin başarılı olmasını sağlamaktadır.

Kaş Ekim’inde enseden alınan saç köklerinin tek tek ekilip ekilen köklerin yaklaşık 20 ile 30 derecelik açılarla ekilmesi oldukça önemlidir. Açının büyük olması kaşların dik olarak çıkmasına neden olacağından ekim yapacak kişiye rahatsızlık yaratacaktır. Kaş ekiminde kişilere yaklaşık 400 ile 600 kök arası ekim yapılmaktadır. Genelde FUE yöntemi ile yapılan Kaş Ekim’inde farklı tekniklerde kullanılmaktadır.

Kaş Ekiminden Sonraki Süreç Nasıl Gelişir?

Kaş Ekiminden sonra ekim yapılan kaşlarda ilk seanstan sonra bir miktar kaş dökülmesi meydana gelmektedir. Fakat bu durum kişinin canını sıkmasın zira dökülen kaşlar tekrardan çıkmaya başlayacaktır. İlk seanstan sonra ince sarı tüyler şeklinde kaşlar çıkmaktadır. Normal karşılanan bu durumdan belli bir süre sonra bu tüylenmeler kıl şeklini alacaktır ve zamanla koyu rengini almaya başlayacaktır.

Kaş Ekim’inde en çok merak edilen hususların başında ekilen kaşların beyazlayıp beyazlamayacağı hususudur. Kaş ekiminden sonra kaş ekimine bağlı olarak beyazlama olma durumu yoktur. Zira yaşlanmaya bağlı olarak beyazlama olabilmektedir. Merak edilen başka bir hususta beyazlayan kaşların tekrar renginin değişeceği hususudur. Fakat bu durum mümkün değildir. Beyazlayan kaşlar tekrar eski rengine dönmez.

 

Kaş Ekiminden Sonra Yapılması Gerekenler

Kaş Ekiminden sonra kişinin dikkat etmesi gereken en önemli husus şüphesiz hijyen ve temizlik konusudur. Ekim yapılan bölgenin hem hijyenden hem de hem de darbelerden korunması gerekmektedir. Kaş Ekiminden sonra belli bir süre ekim bölgesinin yıkanmaması ve su ile temas edilmemesi gerekmektedir. Kişinin ekimden sonra net başarılı sonuçlar almayana kadar kaşların boyanmasından uzak durması gerekmektedir. Başarılı sonuçlar alınıncaya kadar kişi kaş bölgesine kesinlikle kozmetik ve kimyasal ürünlerden uzak tutması gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu