Yüz Estetiği

Kaş Kaldırma Estetiği

Kaş Kaldırma Estetiği

 

Yaşlanmanın da etkisiyle yüz bölgenizde meydana gelen sarkmalar ve dokuların esnemesi sonucu alın ve kaşlarınızın göz kapaklarınızın üzerine doğru kaymalar yapar. Bu durum canınızı sıkmasın çünkü bu yaşlılık belirtisi olan sarkmaları ameliyatsız bir tedavi yöntemi olan Kaş Kaldırma Estetiği veya bir diğer ismi olan Alın Germe Estetiği olan tedavi yöntemiyle acısız ağrısız ve sosyal yaşantınızı olumsuz etkilemeden eski genç, dinamik ve canlı görünüme kavuşabilirsiniz

 

Kaş Kaldırma Yöntemleri

 

Kaş Kaldırma Estetiğinde bir çok seçenek vardır. Kaş Kaldırma Estetiğini yaptırmadan önce mutlaka doktorunuzun sizlere tavsiyesine göre size uygun olan yöntemi uygulamanız gerekmektedir. Kaş Kaldırma Estetiğinin başlıcaları Germe ile Kaş Kaldırma Estetiği Endoskopik Kaş Kaldırma Estetiği ve İp ile Kaş Kaldırma Estetiğidir.

 

Germe Yöntemi İle Kaş Kaldırma

Daha çok gençlerde ve orta yaş grubunda olan kişiler için kullanılan Germe Yöntemi İle Kaş Kaldırma Estetiği kalıcı bir tedavi yöntemidir. Bu yaş aralığında olan bireyler için en ideal tedavi yöntemidir. Tedavinin başlangıcında yeni kaş pozisyonu belirlenir. Belirlenen alanda kaşın üst kısmından kesi işlemi başlatılır ve belirlenen deri yerinden alınır. Lokal anestezi yöntemi uygulanan bu estetik yönteminde kaş yukarıda bulunan deri ile birleştirilir.

 

İp ile Kaş Kaldırma Estetiği

 

İyileşme süresi kısalığı bakımından tercih edilen Kaş Kaldırma Estetiği yöntemidir. Ameliyatsız bir operasyon olan İp ile Kaş Kaldırma Estetiği yöntemi saçın bitiş çizgisinin içerisinden geçirilen mikro cihazlar yardımıyla düşen kaşların kafatası yardımıyla askıya alınma yöntemidir.

 

 

 

 

Endoskopik Kaş Kaldırma Estetiği

 

Gerek uzmanların gerekse de kaş kaldırma estetiği yaptıranların en çok tercih ettiği ve önerdiği Kaş Kaldırma Estetiği yöntemi Endoskopik Kaş Kaldırma Estetiği yöntemidir. Bu yöntemle alına hiçbir kesi yapılmadan ve alında hiçbir iz bırakmadan yapılan estetik yöntemidir. Şakak bölgesinde saçlı kısımda yapılan çok küçük kesi ile bu bölgedeki dokular serbest halde bırakılır ve istenilen pozisyon da kaşlar yukarı asılır. Endoskopik Kaş Kaldırma Estetiğinin tek bir dezavantajı vardır. O dezavantaj da kesinin saç bölgesinde yapıldığı için saç dokularında çok az da olsa saç kaybı yaşanabilir. Saç kaybı yaşamak istemeyen kişiler diğer Kaş Kaldırma Estetiği yöntemlerine başvurabilirler. Öte yandan tek dezavantajının yanında Endoskopik Kaş Kaldırma Estetiğinin bir çok avantajı da vardır.  Bu avantajlar; alın bölgesinde yara izi oluşturmaz, çok az şişlik olmakla beraber iyileşme süreci çok kısa süredir. Bu süreçten sonra sosyal yaşantınızda olumsuz bir aksaklık yaşamazsınız. Bu şişlikler için ağrı kesici tabletler kullanmanız yeterlidir.  Ameliyattan yaklaşık 10 gün sonra ise dikişler alınır.

 

Kaş Kaldırma Ameliyatlarının Riskleri Var mıdır?

 

Kaşların başlangıç ve bitiş noktalarının iyi belirlenmesi riskleri minimize etme noktasında çok önemlidir. Zira kaşların başlangıç noktasının çok kalkması yüz bölgesinde hayrete düşürmüş ve şaşkınlık içerisinde bulunan bir yüz ifadesi yansıtacağı için başlangıç noktasının çok iyi belirlenmesi gerekmektedir. Kaşların bitiş noktasının yanlış belirlenmesi durumunda ise yüz ifadesinin kızgın ve sinirli bir ifadeye dönüşeceği ve gözlerin çok ön planda olacağı için yüz bölgesinde anormal görüntüler oluşturabilir. Bu riskleri minimize etmek için ameliyat olacağınız hastane hekim ve uzmanlardan mutlaka daha önce yaptıkları estetik referanslarını istemeniz ve bu durumu belirtmeniz gerekmektedir.

Bir diğer risk ise ameliyat sonrasında vücutta oluşabilecek izler ve küçükte olsa yaşanabilecek saç kayıplarıdır. Nadiren de olsa ameliyat yapılacak bölgede sinirlerin hasarlanması, kanama olması ve enfeksiyon kapma gibi durumlarda göz ardı edilmemeli. Daha öncede dediğimiz gibi bu riskleri minimize etmek için uzmanınızdan daha önce yaptıkları operasyonları görmenizi tavsiye ediyoruz.

 

Kaş Kaldırma Ameliyatı Sonrasında Yapılması Gerekenler

 

 

Kaş Kaldırma Ameliyatı Sonra alında ve kaş çevresinde hafif şişlikler oluşabilir. Bu şişliklere karşın şiş bölgelere soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Morarmaların sıklıkla oluşması anormal bir durumdur mutlaka uzmanınıza görünmenizi tavsiye ediyoruz. Kaş Kaldırma Ameliyatından 3-4 gün sonra duş alabilirsiniz. Ortalama 7-10 gün sonra ise kafanızdaki dikişler alınır. İyileşme sürecinde kaş bölgenizde ve alnınızda hissizlik oluşabilir bu hasatlık süreci için normaldir. Kaş Kaldırma Ameliyatı Sonra belli bir süre kaşları yormamak ve çok fazla mimik yapmamak kaş estetiği operasyonunuzu daha başarılı kılacaktır. Mutlaka uzmanınızın tavsiyesine uyunuz ve Kaş Kaldırma Ameliyatı Sonrasında belirlenen periyotlarda kontrollerinizi yaptırmayı ihmal etmeyiniz…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu