Ağız ve Diş SağlığıUncategorized

Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi

İçindekiler

Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi

Konya’nın en önemli ağız ve diş sağlığı merkezlerinden olan Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, merkezi konumuyla diş problemi yaşayan hastaların en büyük yardımcılarından biri olmuştur. Dişin farklı alanlarında hekim ve uzman hekimleriyle hizmet vermeyi sürdüren Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, çok sayıda personeli ile diş sağlığı sürecinde hastalarına hizmet vermeyi sürdürüyor.

Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Bölümler ve Branşları

Konya Ağız ve Diş Hastanesinde muayeneden diş çekimine, kanal tedavisinden protez dişe kadar birçok alanda hizmet verilmektedir. Randevu sistemi ile çalışan hastanede acil durumlarda randevuya gerek duyulmadan muayene olmak söz konusudur. İşte Konya Ağız ve Diş Hastanesi bölümleri;

Entegre

Hastaların ilk muayenesinden itibaren tüm işlemlerinin yapıldığı kliniklerdir.

Pedodonti

Pedodonti, çocukların ağız, çene ve diş sağlığıyla ilgilenen diş hekimliği branşıdır. Küçük yaştan itibaren düzenli şekilde takip edilen ağızlarda sağlıklı ve düzgün bir gelişim elde edilmektedir. Çocuğunun diş sağlığını önemseyen, ileride diş ile bilgili problem yaşamasını istemeyen ebeveynlerin çocuklarının pedodontiste ( Pediatrik Diş Hekimi ) çocuğunuzu götürüp muayene ettirmesi gerekmektedir. Ergenlik çağına kadar çocuklarda süt dişleri vardır. Pedodonti çocukların gelişim çağına kadar ağız ve diş sağlığını korumayı amaçlar.

Ameliyathane

Genel anestezi (Sedasyon) altında engelli bireylerin ve kooperasyon kurulamayan çocuk hastaların tüm tedavileri yapılmaktadır.

Cerrahi

Ağız ve diş de bulunan tüm kist ve tümörlerin alınması, çene kemiğinde yaşanan kırıklar, düzeltmeler protez yapımına yardımcı olmak için yapılan cerrahi operasyonlar, İmplant ve çene kemiği zayıf olan hastalarda kemik tozu (greft) koyarak implant yerleştirmek gibi ileri ağız içi cerrahi uygulamaları yapan diş hekimliği branşıdır. Çene cerrahları tarafından ağız içerisinde ve çene bölgesinde operasyonlar yapılmaktadır.

Çene cerrahları: çene eklemi rahatsızlıkları, ağız ve yüz ağrıları tükürük bezi ile ilgili rahatsızlıklar ve bazı sistematik hastalıkların ağız ve diş içinde teşhis, tedavi ve kontrollerini yapar. Diş hekimliğinin cerrahi branşını oluşturan bu bölüm için doktora düzeyinde bir eğitim almak gereklidir.

Periodontoloji

Diş eti hastalıklarını inceleyen periodonti diş hekimliğinin ayrı bir koludur. Bu alanda doktora yapan diş hekimlerine periodontist denir. Diş eti iltihabının ilk semptomu gingivitis diye adlandırılır. Diş temizliği ve iyi bir ağız bakımıyla tedavi edilebilir.ancak müdahale edilmediği durumda haha sonraki aşaması periodontitis çene kemiği(alveol kemiği) erimesine bile neden olabilir. Dişlerinizde çürük olmasa bile diş eti hastalıkları yüzünden diş kaybetmeniz mümkün olabilir.

Endodonti

Endodonti kanal tedavisini ele alan diş hekimliği branşıdır. Endodonti branşında doktora yapıp uzmanlaşmış diş hekimlerine endodontist denir. Çürükler, dişin pulpasına (sinirler) kadar ilerlemişse kanal tedavisi gerekir, ancak her dişin kanal tedavisiyle kurtarılması mümkün değildir. Kanal tedavisinde dişin kökleri açılır, kökün içinde ki sinirler alınıp kökler antibakteriyel bir şekilde yıkanıp temizlenir özel dolgu maddesiyle doldurulur. Kanal yapılan dişin üzerine yine dolgu veya diş kaplama yapılır ve böylece işlem tamamlanır.

Konservatif Diş Tedavisi

Dişlerin yüzeyinde oluşan çürükleri ve boşlukları (kavite) restore ederek düzeltip dişin daha fazla çürümesini önlemeye çalışan branştır. Bu restorasyon işlemi dolgu ve inley, onley porselen protezlerle yapılmaktadır. Amaç dişi canlı tutup çürüğün ilerlemesini önlemektir kısaca dolgu işlemiyle dişi kurtarmak olan diş hekimliği bölümüdür.

Protez

Ağızda eksik olan dişlerin yerine protez yapılarak hem sağlık hem de görsellik olarak kişinin ihtiyacını karşılayan diş hekimliği branşıdır. Diş hekimliğinin en yoğun branşlarından olan bu branşta Diş protezi 2 bölümden oluşur hareketli protezler ve sabit protezlerdir. Estetik bir görüntü içinde oldukça önemli olan protez, halk tarafından çokça tercih edilen bir branştır.

Ortodonti

Uyumsuz ve çapraşık dişlerin uyum ilişkilerini teşhis ve kontrol eden, bu durumu önlemeye çalışan ve tedavisini yapan diş hekimliği branşının uzmanlık dalıdır.

Konya Ağız ve Diş Hastanesi Hekimleri

Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde hekim ve uzman hekim kadrosunda çok sayıda diş hekimi görev yapmaktadır. İşte Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Uzman hekim kadrosu;

Uzman Hekimler

Dr. Dt. Adem Yiğit (Pedodonti)

Dr. Dt. Ahmet Erol (Restoratif Diş Tedavisi)

Dr. Dt. Beyza Zaim Küçükerden (Restoratif Diş Tedavisi)

Dr. Dt. Birsen Korkmaz (Periodontoloji)

Dr. Dt. Çiğdem Bozyaka (Restoratif Diş Tedavisi)

Dr. Dt. Derya Dinç (Restoratif Diş Tedavisi)

Dr. Dt. Dila Berker Yıldız (Ağız ve Çene Radyolojisi)

Dr. Dt. Duygu Özak Mutlu (Pedodonti)

Dr. Dt. Duygu Özcan Yüksel (Pedodonti)

Dr. Dt. Emine Emel Gür Önen (Protetik Diş Tedavisi)

Dr. Dt. Fatma Demiray (Pedodonti)

Uzm. Dr. Fatma Kaya (Anestezi ve Reanimasyon)

Dr. Dt. Gülşah Uyanık (Periodontoloji)

Dr. Dt. Gürkay Gürses (Endodonti)

Dr. Dt. Hakan Akan (Protetik Diş Tedavisi)

Dr. Dt. Halim Gültekin (Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi)

Dr. Dt. Hayriye Çetmilli (Ağız ve Diş Radyolojisi)

Dr. Dt. İlkay Kollu (Protetik Diş Tedavisi)

Dr. Dt. Mehmet Fatih Tuncer (Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi)

Dr. Dt. Meltem Battal (Restoratif Diş Tedavisi)

Dr. Dt. Merve Akbaş (Endodonti)

Dr. Dt. Murat Eser (Protetik Diş Tedavisi)

Dr. Dt. Nazlı Öge Değirmencioğlu (Endodonti)

Dr. Dt. Nur Bağcı (Endodonti)

Dr. Dt. Özüm Yücel (Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi)

Dr. Dt. Selçuk Hakbilen (Ağız ve Çene Radyolojisi)

Dr. Dt. Sezer Şen Taşangil (Protetik Diş Tedavisi)

Dr. Dt. Şeyma Tuncer (Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi)

Dr. Dt. Tuğba Arı Adıgüzel (Pedodonti)

Dr. Dt. Yakup Doğru (Pedodonti)

Dr. Dt. Yasin Aydoğan (Pedodonti)

Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde Nasıl Muayene Olunur?

Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde muayene olabilmek için randevu almak gerekiyor. Randevuyu, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden ya da 182 çağrı merkezi üzerinden alabilirsiniz. Ayrıca Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde acil durumlarda randevu olmadan da doğrudan hastaneye giderek giriş yaptırıp muayene olabilirsiniz.

ONLİNE RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Diş hastaneleri hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu