Op. Dr. Fatih Kırar

İçindekiler
Op. Dr. Fatih Kırar

Op. Dr. Fatih Kırar Kimdir?
Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde lisans eğitimini tamamladı.
İstanbul Bakırköy Prof. Dr Mazhar. Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi beyin ve sinir cerrahi anabilim dalında uzmanlık eğitimi aldı.
İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Kliniğinde hastalarına hizmet sundu.
İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Kliniğinde hastalarına hizmet sundu.
İstanbul Eyüp Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Kliniğinde hastalarına hizmet sundu.
Op. Dr. Fatih Kırar Uzmanlık Alanları
Op. Dr. Fatih Kırar İletişim
+90 (850) 304 43 34
Adres: Fulya Mahallesi Yeşilçimen Sokak Polat Tower Residence No:12 Kat:33, İstanbul / Şişli
Op. Dr. Fatih Kırar Yorumlar
Op. Dr. Fatih Kırar doktortakvimi yorum sayısı 26
Op. Dr. Fatih Kırar doktorsitesi yorum sayısı 2
Op. Dr. Fatih Kırar google yorum sayısı 281 (en fazla etkileşim alan beyin ve sinir cerrahi uzmanlarından)
Op. Dr. Fatih Kırar kadınlarkulubu görüş sayısı 20
Hastalar Hangi Hastalıkları İçin Doç. Dr. Tufan CANSEVER’i tercih etmiş (Yorumlarda tedavisi yapılan hastaların hangi hastalıklarının olduğu ve tedavi yöntemleri belirtilmiş.)
Bel Fıtığı Tedavisi – Ameliyatsız Bel Fıtığı Yöntemi
Kanal Daralması – regresyon ve robotik lazer tedavisi
Boyun Fıtığı Tedavisi
Regresyon Tedavisi
Beyin ve Sinir Hastalıkları Hakkında
Beyin ve Omurilik bölgesinde oluşan veya oluşması muhtemel boyun ve bel bölgesindeki fıtıklar, damar tıkanıkları, yaralanmalar gibi olaylara müdahale etmektedir. Nöroşirürji olarak da bilinen Beyin ve Sinir Cerrahi Bölümünde çocukluk döneminden başlayıp yetişkinlik dönemlerine kadarki sinir sistemi hastalıkları ile de ilgilenmektedir. Peki hangi hastalıklarda Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümüne Randevu Alınır? veya diğer bir soruyla Beyin ve Sinir Cerrahisi Doktorları Hangi Hastalıkların Tedavisi ile İlgilenir? sorusuna bakalım.

Beyin ve Sinir Cerrahi Hastalıkları Nelerdir?
Beyin Kanamaları
Kafatası içerisinde yer alan beyin atardamar duvarının yırtılması ve bunun sonucunda beyin dokusuna sızan kanın beyin içerisindeki hassas dokulara zarar vermesi sonucu ortaya çıkar. Beyin Kanamaları kaza, darbe veya yaralanmalara bağlı olarak oluşabileceği gibi bazı durumlarda ise kendiliğinden de ortaya çıkabilmektedir. Beyin Kanamalarına acil müdahale edilmesi şart iken geç kalınması durumunda ise hastanın hayati tehlike geçirmesi durumu söz konusu olabilir. Beyin Kanamaları Tedavileri genellikle ameliyat gerektiren bir durum iken hastanelerin Beyin ve Sinir Cerrahi Kliniklerinde Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanları tarafından tedavileri yapılmaktadır.
Beyin Tümörleri
Tümörler iyi huylu tümör ve kötü huylu tümörler olarak ikiye ayrılır. Vücudun herhangi bir yerinde çıkabilen tümörler maalesef ki beyin bölgesinde de çıkmakta olup kötü huylu tümörler kanser adıyla bilinmektedir. Beyinde oluşan tümörler kişide bir takım semptomların görünmesine neden olur. Bu semptomlar “bulantı, kusma, denge problemleri, unutkanlık, bayılma, görme bozuklukları (çift görme vb.), kol ve bacaklarda hissizlik” şeklinde olabilmektedir. Bu semptomların görülmesi durumunda kişi mutlaka en yakın beyin ve sinir cerrahi uzmanına görünmesi gerekmektedir.
Beyin Damar Hastalıkları
Bir takım hastalıkları kapsayan Beyin Damar Hastalıkları kişide felç, görme bozuklukları, konuşma güçlüğü, bilinç kaybı, denge sorunu gibi belirtilere neden olabilmektedir. Ayrıca Beyin Damar Hastalıkları içerisinde bel fıtığı, boyun fıtığı, Parkinson ve inme gibi hastalıklar da yer almaktadır. Bu belirtilerin görülmesi durumunda kişi mutlaka vakit kaybetmeden bir beyin ve sinir cerrahi uzmanına gitmeli. Beyin Damar Hastalıklarını sıralayacak olursak;
Bel Fıtığı |
Boyun Fıtığı |
Parkinson |
Omurilik Tümörleri |
Beyin damarlarının tıkanmasına bağlı olarak ortaya çıkan felç ve inme |
Karotis Stenozu |
Beyin Tümörleri |
Arteriovenöz Malformasyon |
Beyin zarı veya dokusunda meydana gelen beyin kanaması |
Omurga Hastalıkları
Genellikle ilerleyen yaşlarda görülen omurga rahatsızlıkları kaza, yaralanma ve darbe gibi dış etmenlerden gelen vakalarda da görülebilmektedir. Eklem- kas ağrıları, eğrilik, tümörler, lezyonlar, kamburluk (kifoz), skolyoz ve omurga bölgesinde gelişen enfeksiyon durumları da yine Omurga Hastalıkları dahilinde değerlendirilmektedir.
İnme
Son derece ciddi bir durum olan İnme beyne kan akışının durması demektir. Hayati tehlikesi bulunan bu hastalığın belirtileri arasında “kol ve bacakta güçsüzlük, şiddetli ve ani baş ağrısı, denge kaybı, konuşma ve anlama güçlüğü” gibi durumlar baş göstermektedir. Tedavisine mutlaka derhal başlanılması gereken bu hastalık şayet tedavi edilmez ise sonu genellikle hayat kaybı ile sonuçlanmaktadır.
Travmalar
Kaza, darbe veya sportif faaliyetler sonucunda kişinin vücudunda belli yerler zara görebilir. Vücudun omurga ve kafa bölgesinde yaşanan travmalara beyin ve sinir cerrahi bölüm doktorları bakmaktadır.
Çocukluk Dönemi Beyin ve Sinir Hastalıkları
Anne karnından 18 yaşına kadarki tüm çocuklarda görülen beyin ve sinir cerrahi hastalıklarıyla beyin ve sinir cerrahi uzmanları ilgilenmektedir. Bu dönemde görülen beyin ve sinir cerrahi hastalıkları;
Omurilik Tümörü |
Beyin Tümörü |
Kafatası Şekil Bozuklukları |
Beyin Omurilik Sıvısı Artışı |
Doğumsal Sinir Sistemi Bozuklukları |
Beyinde Su Toplanması |
Omurilik ve Damarsal Hastalıklar |
Omurilik Kapanması |
Epilepsi ve Hareket Bozuklukları |
