Ağız ve Diş Sağlığı

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı

İçindekiler

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Birimi

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Doktorlar

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığında Yapılan Operasyonlar

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Birimi saat 08:30 ile 16:00 saatleri arasında hastalarına hizmet vermektedir. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olarak

Çakmak Mahallesinde Kezban Esat Ünsal Semt Polikliniğinde 6 adet

Alemdağ Fatma Tatar Semt Polikliniğinde 2 adet

Mustafa Kemal Semt Polikliniğinde 1 adet

Diş polikliniği ve diş laboratuvarı ile hastalarına hizmet vermektedir.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Doktorları

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Doktorları

Dt. Kenan BAL
Dt. Hatice KOÇAK
Dt. Bilge YILDIRIM
Dt. Tuba HELVACI
Dt. Lerzan YARDIM
Dt. Fatma ŞENSOY
Dt. Emrah BİLGE
Dt. Birgül DİNÇER
Dt. Şirin YILIDIRIM

Ağız ve Diş Sağlığı Diş Protez Teknisyenleri

Huri ÇALKAYA
Pınar KESKİN

Ümraniye Devlet Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığında Yapılan Operasyonlar

ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ
ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

Estetik Diş Hekimliği ile hastanın daha sağlıklı, kaliteli ve kişinin kendine özgü gülüş tasarımı amaçlanır. Peki Estetik Diş Hekimliği içerisinde neler yer alır?

Gülüş Tasarımı, Diş Eti Estetiği, Porselen Lamina Veneer, Diş Beyazlatma, İmpilant Uygulamaları, Diş Kristali, Dolgular, Diş Dövmesi

KANAL TEDAVİSİ

Kanal Tedavisi
Kanal Tedavisi

Ağız içerisinde bulunan bakteriler tüketilen gıdalar ile birleştiğinde ağız içerisinde asit oluşturmaktadır. Şayet ağız ve diş temizliği gerektiği gibi yapılmaz ise ağız içerisinde buluşan bakteri ve gıda birikintileri dişlerin dokularında deformelere neden olacaktır. Böylece ağız içerisindeki bakteriler diş pulpa dokusuna ulaşıp dişlerde hassasiyet oluşturur. Bu hassasiyet tedavi edilmediği taktirde belli bir süre sonra ağız içerisindeki mikroorganizmalar diş pulpalarının içerisinde bulunan damar ve sinirleri tahrip edip ağız içerisinde iltihabın oluşmasına neden olur.

Kimlere Kanal Tedavisi (Endodonti) Tedavi Uygulanır?

Dişlerde oluşan derin çürükler

Dişlerde oluşan kırık ve çatlaklıklardan dolayı pulpada meydana gelen iltihaplanmalar

Diş travmaları

Diş çevresinde görülen kızarıklık ve şişkinlik

Çiğnemeye karşı oluşan hassasiyet

Sıcak ve soğuğa karşı oluşan hassasiyet

Gibi şikayetlerde

Kanal Tedavisi (Endodonti) tedavi uygulanır.

Kanal Tedavisi (Endodonti) Nasıl Yapılır?

Lokal anestezi yöntemi kullanılarak yapılan Kanal Tedavisi (Endodonti) operasyona başlanmadan önce diş ve dişlerin çevresindeki dokuların uyuşturulması ile ilk adım atılır. Dişlerde bulunan çürükler ve enfekte yapıların temizlenerek kök kanallarına giriş yapılması sağlanır.  Kök kanal uzunlukları tıbbi cihazlar ile belirlendikten sonra el aletleri ve döner tıbbi aletler ile kök kanalları şekillendirilir. Enfekte olan mikroorganizmalar dezenfektanlar yardımı ile temizlenir. Kök kanalların doldurulması ve üst kısmının da onarılması ile Kanal Tedavisi (Endodonti) tamamlanır.

Kanal tedavilerinde başarı oranının %90 nın üzerinde olduğunu belirtelim. Diş çekiminden önceki son tedavi yöntemi kanal tedavisi olduğundan dolayı mutlaka bu işlemin alanında uzman doktor tarafından yapılması gerekmekte olup aksi taktirde telafisi olmayan durumlar yaşanabilir.

İMPLANT TEDAVİSİ

İmplant Tedavisi
İmplant Tedavisi

Çene kemiğine yerleştirilen ve yerleştirilecek olan protezlerin tutunmasını sağlayan yapay kök hücrelerine İmplant denir. Uzun ömürlü olan bu yapay diş kökleri eksik diş köklerinin yerine yapılır ve uzun süre kullanılması mümkündür. Genellikle titanyumdan üretilmiş vidalar olan bu diş kökleri uzman diş hekimleri tarafından steril ortamda takılması operasyonun başarısı için oldukça önemlidir. Çene kemiğine yerleştirilen İmplantların protezlere tam anlamıyla tutunma süresi yaklaşık 2 – 3 ay sürmektedir. İmplant Tedavisinde en önemli etken şüphesiz ki kemik yapısının uygun olması ve diş etlerinin sağlıklı olması şarttır. Şayet bu şartlar oluşmadıysa ek kemik cerrahisi uygulamaları ile implant tedavisi yapılır. İmplant Tedavisinin en büyük avantajı ise kaybedilmiş olan dişlerin yerine doğala yakın bir diş ile uzun ömürlü olarak kullanılmasıdır.

PROTEZ DİŞ

Protez Dişler
Protez Dişler

Protez Dişler sabit protez ve hareketli protez olarak ikiye ayrılır. Sabit Protez Dişler kısmı veya tek bir diş eksikliğinde uygulanan protezlerdir. Hastanın diş eksikliği konulma bozukluğu ve estetik bozukluklarına yol açan dişleri tamamlar. Hareketli Protez Dişler ise çok sayıda diş kaybı veya eksikliği var ise bu durumda yapılan Protez Diş uygulamasıdır. Hasta tarafından takılıp çıkarılan bu dişler halk arasında takma diş olarak da adlandırılır.

ORTODONTİ

Ortodonti
Ortodonti

Ortodonti çarpaşık diş ve çene ilişkileri arasındaki bozuklukların teşhis ve tedavisi ile ilgilenen diş hekimliğidir. alt çenenin öne veya geriye doğru kayması gibi genetik nedenlerden dolayı diş yapılarında bozukluklar oluşmaktadır. Bu sıkıntıyı yaşayan hastalar için yaş durumuna göre tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Şayet hasta ergenlik döneminde ise alt ve üst çene sorunu yaşıyor ise Ortodontik yöntemler kullanılarak hasta tedavi edilir. Hastanın yetişkin olduğu durumlarda ise iskeletsel ve fonksiyonel bozukluklar oluşabilir. Bu bozukluklar içinse farklı tedavi yöntemleri uygulanır.

Ortodontik bozukluklarda erken tedavi çok önemli olmakla beraber özellikle çocuk yaşlarda yalancı emzik diye tabir edilen parmak emme, devamlı biberon kullanma ve tırnak yeme gibi alışkanlıklar kişide Ortodontik bozukluklara neden olmaktadır. Erken tedavi uygulanarak aparey kullanımı ile çocukların diş ve çene yapısında deformeler engellenir.

PEDODONTİ

Pedodonti
Pedodonti

Pedodonti doğumdan ergenlik dönemine kadar çocuk hastaların ağız ve diş sağlığı ile ilgili yaşanan olumsuzlukların erken teşhisini koymak, tedavi sürecini başlatmak ve takip eden çocuk ağız ve diş sağlığı bölümüdür.

Travma tedavileri

Süt dişleri, genç sürekli dişlerde dolgu uygulamaları, kanal tedavisi ve ampütasyon işlemleri

Koruyucu Ortodonti tedavisi

Önleyici Ortodonti tedavisi

Çürük önleme gibi tedaviler Pedodonti kliniğinde yapılan işlemlerdir.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi İletişim

Adres: Elmalıkent Mahallesi Adem Yavuz Cad. No:1 Ümraniye / İstanbul

Santral: (0 216) 632 18 18

Faks: (0 216) 632 71 24 / 0 (216) 632 71 21

Tesis Kodu: 11340168

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu