Burun EstetiğiEstetik Ameliyatları

Burun Estetiği (Rinoplasti) Burun Estetiği Öncesi Sonrası

Burun Estetiği (Rinoplasti)

İçindekiler

Burun Estetiği (Rinoplasti)

Burun Estetiği (Rinoplasti), burun şeklinden, yapısından veya burun sağlığı ile ilgili sorun yaşayan kişilerin bu sorunları onarmak ve tedavi etmek amacıyla yapılan cerrahi işlemdir. Bizler bu makalemizde siz değerli okuyucularımız için;

Burun Estetiği (Rinoplasti)

Burun Estetiği Öncesi

Kimlere Burun Estetiği Yapılır?

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nasıl Yapılır?

Burun Estetiği Teknikleri

Burun Ucu Estetiği

Ameliyatsız Burun Estetiği

Burun Dolgusu

Devlet Hastanelerinde Burun Estetiği Yapılır mı?

SGK Burun Estetiği Ücretini Karşılar mı?

Burun Estetiği Fiyatları 2021

Burun Estetiği Sonrası İyileşme Dönemi

Burun Estetiği Yapanların Yorumları

Burun Estetiği Riskleri

Burun Masajı

Burun Estetiği Öncesi ve Sonrası

Başlıklarını siz değerli okuyucularımız için araştırdık.

Burun Estetiği Öncesi

Burun Estetiği Öncesi
Burun Estetiği Öncesi

Burun Estetiği öncesinde gerek estetik cerrahınızı gerekse de ameliyat hakkında iyi bir araştırma yapmanız çok önemlidir. Burun Estetiğini neden istediğinizi, ameliyattan beklentiniz nelerdir, ameliyat sonrası nasıl bir burun hattına sahip olacaksınız, burun ameliyatı için bütçeniz ne kadar, hangi hastaneyi tercih edeceksiniz ve en önemlisi tercihiniz hangi estetik cerrah olacak. Bu soruları ameliyat öncesinde çok iyi analiz etmeniz gerekecektir. Zira ülkemizde bu analizleri iyi yapamayıp ameliyat sonrası hayal kırıklığı yaşayan % 65’e yakın bir kesim vardır.

Kimlere Burun Estetiği Yapılır?

Burun Estetiği, burnunda hem sağlık hem de fiziksel sorun olan herkes yaptırabilir. Sağlık açısından yaşanan sorunlar; burun eğriliği veya burun içinde et parçasından dolayı horlama ve nefes alıp verme sorunu yaşayan hastaları kapsar. Fiziksel sorun yaşayan hastalar ise; şekil olarak burun hatlarını, büyüklüğünü, burun ucunu beğenmeyen kişiler ve daha önce kaza, travma veya buruna alınan darbelerden dolayı şekil bozukluğu yaşayan hastaları kapsar. Kısacası burun üzerinden gerek sağlık gerekse de fiziksel sorun yaşayan kişiler Burun Ameliyatı gerçekleştirebilir.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nasıl Yapılır?

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nasıl Yapılır?
Burun Estetiği (Rinoplasti) Nasıl Yapılır?

Burun Estetiği Ameliyatı hastanın burun üzerindeki estetik problemi, hastanın ameliyattan beklentileri, estetik cerrahın burun üzerindeki düşünceleri, burun doku özellikleri, hastanın daha önce Burun Estetiği geçirip geçirmediği, burun içinde eğrilik, kemik ve et parçasının durumuna göre hangi tekniğin belirleneceğine estetik cerrahınız karar verecektir.

Estetik cerrahların büyük bir bölümü Burun Estetiği Ameliyatını genel anestezi altında yapmayı tercih etmektedir. Ameliyat süresi uygulanan tekniğe bağlı olarak yaklaşık 1,5 – 3 saat sürmektedir. Şayet hasta daha önce bir Burun Ameliyatı geçirmiş veya hastada kulak ve kaburgadan kıkırdak alınacak ise operasyon süresi biraz daha uzayabilmektedir. Ameliyat sırasında burun içerisine ortasında kanal olan hava alabilen silikon tampon konur. Tampon yaklaşık 1 hafta burun içerisinde kaldıktan sonra alınır. Kullanılan silikon yapısı itibarıyla yumuşak ve kaygan olduğu için tamponun burundan çıkması oldukça basit ve rahattır. Silikon tampon yanında kullanılan başka bir malzeme ise plastik ateldir. Plastik atelin kullanılma amacı ise ameliyat ile şekil alması planlanan burunun yeni şeklini korumasıdır. Plastik atelde tampon gibi 1 hafta burunda kalır ve 1 haftanın sonunda alınır.

Burun Estetiği Teknikleri

Burun Estetiği Teknikleri
Burun Estetiği Teknikleri

Açık Teknik Burun Estetiği: Diğer bir adıyla Açık Rinoplasti burun üzerinde belirgin bir şekil bozukluğu, asimetri olan, daha önce Burun Ameliyatı geçirmiş veya Septumda ciddi eğikliği olan hastalara uygulanan bir tekniktir. Ülkemizde Burun Estetiği düşünen hastalarda burun ucuna müdahale ve burun eğriliği oranı %92’dir. Hal böyle olunca da Açık Teknik Burun Estetiği çok sık tercih edilmektedir. Açık Rinoplasti ayrıca estetik cerrahlar tarafından sıkça tavsiye edilmektedir. Bunun en büyük nedeni bu teknikle yapılan Rinoplasti de hekime burun üzerinde sınırsız müdahale yetkisi tanınır. Yani cerrahınız burun üzerine istediği gibi çalışmalar yapıp daha detaylı bir ameliyat gerçekleşmesini sağlar. Peki Açık Rinoplasti Nasıl Yapılır?

Kolumella adı verilen burun delikleri arasında kalan bölüme yatay şekilde açılan kesi ile ameliyata başlanılır. Kesinin açıldığı bölgeden burun derisi kaldırılır. Estetik cerrahınız böylece burun ucuna, burun kıkırdaklarına, burun kemiklerine ve burun sırtına çok rahat müdahale edebilmekte ve istediği şekli çok rahat verebilmektedir. Şayet ihtiyaç duyulması durumunda kıkırdak takviyesi yapılmaktadır. Açılan kesiler doğru açı ile dikilir. Bu yöntem her ne kadar estetik cerrahınıza sınırsız yetki sunsa da bu yöntemin dezavantajı operasyon sonrası az da olsa kesi izinin kalmasıdır. Fakat bu izler tamamen geçmeyecek olup zamanla belirgini azaltacaktır.

Kapalı Teknik Burun Estetiği: Diğer bir adıyla Kapalı Rinoplasti burun üzerinde ciddi deformeleri olmayan, daha önce Burun Estetiği geçirmemiş olan hastalara, Septumda belirgin bir eğriliği olmayan ve asıl şikayeti burun sırtında kemik ve kıkırdak çıkıntısı (burun kemeri) olan hastalara uygulanan bir yöntemdir. Burun içine açılan kesi ile burun sırtında bulunan kemik ve burun kemeri onarılır ve estetik cerrahın buruna yetkisi sınırlıdır. Bu yöntemin en büyük avantajı kesi burun dışına değil burun içine açıldığı için görünürde kesi izi kalmaz ve iyileşme dönemi hızlıdır.

Burun Ucu Estetiği

Burnun kemik ve kıkırdak yapısının burun derisini taşımada yetersiz kalması durumunda Burun Ucu Düşmesi gerçekleşir. Yaş ilerlemesine bağlı olarak burun kemik ve kıkırdakları incelir aynı zamanda burun derisi de esnekliğini kaybeder. Deri altı ve kıkırdak dokuları eski gücünü kaybettiği için burun ucu yavaşça aşağı doğru sarkmaya başlar. Bu durumda sıkılaştırıcı teknik kullanılarak Burun Ucu Estetiği yapılır.

Yaşanan burun ucu travmaları burun içerisinde bulunan kemik ve kıkırdaklara zarar verir. Bu deforme burun deri desteğini azaltır ve Burun Ucu aşağı doğru hareketlenmeye başlar. Bu hareketlenme asimetri olarak gerçekleşir. Hal böyle olunca da burun ucu yapısal olarak asimetri bir görünüme bürünür. Bu durumda olan hastalara kulak veya kaburgadan kıkırdak alınan kıkırdaklar transfer edilip Burun Ucu Ameliyatı gerçekleştirilir.

Burun içerisinde gelişim sırasında sorunlar oluşması veya yaşanan travmalara bağlı olarak burun içinde darlık oluşması nefes alıp vermeyi zorlaştırır. Bu durumda olan hastalara uygulanan Burun Estetiği uygulandığı taktirde burun içindeki kemik ve kıkırdaklar alınır. Alınan kıkırdak ve kemikler burun ucunu desteksiz bırakacağı için hastanın burun ucu düşme ihtimali doğmakta. Burun Estetiği Ameliyatı yaparken estetik cerrahın burun çatısını mutlaka çok iyi kurgulaması gerekir zira ilerleyen dönemlerde nefes alıp verme sorunu çözülür fakat burun ucu düşme sorunu yaşanabilir. Bazı kişilerde genetik nedenlerden dolayı burun ucu yapısal olarak düşüktür. Bu hastalara burun ucu kaldırma ameliyatı ile Burun Ucu Estetiği tamamlanmış olur.

Burun Ucu Ameliyatı kısa süren operasyon olmakla birlikte lokal anestezi kullanılarak yapılmaktadır. Burunda bulunan kemiksi yapıya ve burun septumlarına müdahale etmeden sadece burun ucu kıkırdaklarına ve yumuşak dokulara yapılan müdahale ile ameliyat tamamlanır. Ameliyat sonrası morluk, şişlik ve acı hissi çok fazla görülmez. İyileşme süresi ise diğer tekniklere oranla daha kısadır.

Ameliyatsız Burun Estetiği

Ameliyattan çekinen hastalar için Ameliyatsız Burun Estetiği yöntemi ile Burun Estetiği yapılmaktadır. Fakat her buruna bu yöntem kullanılmaz. Burun üzerinde burunu büyütme ve küçültme gerektirmeyen, burun üzerinde hafif çıkıntılar, çok hafif burun düşüklüğü, küçük kemer ve hafif boşlukları olan kişilere uygulanır. Diğer uygulamalara oranla daha hızlı sonuç alınması ve genel anestezi kullanılmamasıdır. Burun dolgu yöntemi ile yapılan Ameliyatsız Burun Estetiği, kullanılan dolgu malzemelerinin kaliteli olması, uygulamanın kolay olması ve estetik cerrahın bu konuda tecrübeli olması son derece önemlidir. Ameliyatsız Burun Estetiğinde kullanılan dolgunun kalitesi ve estetik cerrahın başarısına bağlı olarak kalıcılık süresi 6 ay – 24 ay sürmektedir.

Ameliyatsız Burun Estetiğinde kullanılan bir diğer yöntem ise iple asma tekniğidir. Burun ucunun kaldırılmasında da kullanılan bu yöntem maalesef her burunda etkili olmamaktadır. Kalıcılığı olmamasından dolayı ne estetik cerrahlar nede hastalar tarafından çok sık tercih edilmemektedir. Ameliyatsız Burun Estetiğinde kullanılan diğer bir yöntem ise botoks yöntemidir. Konuşma anında burunun ucu oynayan hastalara uygulanır.

Burun Dolgusu

Burun Dolgusu, burun kökü diye tabir edilen alanda bulunan çukurlukların doldurulması, burun sırt bölgesinin doldurulmasında ve burun alt kısmında bulunan çukurlukları doldurmak için kullanılır. Ameliyatsız Burun Estetiğinde de kullanılan Burun Dolgusu yapı olarak kalın, iri ve yüksek kemerli burunlarda kullanılmamaktadır.

Devlet Hastanelerinde Burun Estetiği Yapılır mı?

Devlet Hastanelerinde Burun Estetiği Yapılır mı?
Devlet Hastanelerinde Burun Estetiği Yapılır mı?

Özel hastane ve estetik kliniklerinde estetik operasyon fiyatlarının oldukça yüksek olmasından dolayı hastalar estetik operasyonlar için devlet hastanelerini araştırmaya başladı. Hal böyle olunca da bir kişi Devlet Hastanelerinde Burun Estetiği Yapılır mı? Sorusunu merak etmeye başladı. Evet Devlet Hastanelerinde Burun Ameliyatı Yapılır, fakat her devlet hastanesinde bu operasyonu gerçekleştiremezsiniz. Büyükşehirlerde bulunan devlet hastanelerinde, şehir hastanelerinde, eğitim ve araştırma hastanelerinde ve tıp Fakültesi hastanelerinde Burun Estetiği Ameliyatı gerçekleştirebilirsiniz. Fakat unutulmamalıdır ki devlet hastanelerinde estetik cerrah sayısının yeteri sayıda olmaması ve yoğunluğun çok olması randevu sorunu yaratmaktadır. Randevu alacak hastaların planlamayı buna göre yapmalarını tavsiye ediyoruz.

SGK Burun Estetiği Ücretini Karşılar mı?

Burun Ameliyatı şayet sağlık amaçlı yapılıyorsa operasyon ücretinin ya tamamı yada belli bir kısmı SGK tardından karşılanır. Bu durumda hastanenin kulak burun boğaz doktorunun da raporda bunu belirtmesi gerekmektedir. Burun Estetiği sağlık değil de estetik amaçlı yapılıyorsa operasyon ücretinin tamamı hasta tarafından karşılanmaktadır.

Burun Estetiği Fiyatları 2021

Sağlık bakanlığının aldığı karar sonucu estetik operasyon fiyatlarının soyal medyadan paylaşımı yasaklandı. Burun Estetiği Fiyatları 2021 operasyonu gerçekleştiren hastane, doktor, operasyonun gerçekleştiği şehir, operasyonda hangi yöntemin kullanılacağı, hastanın burun yapısı ve hastanın isteklerine göre değişkenlik gösterecektir. Burun Estetiği Ameliyatı Fiyatlarını net almak için estetik cerrahın ön muayeneyi gerçekleştirmesi gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu