Estetik AmeliyatlarıGöz Kapağı Estetiği

2023 Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatı ve Fiyatları

Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatı ve Fiyatları

Çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan göz kapağı düşüklüğü hakkında detaylı bilgiler vermek için sizlerle beraberiz. Peki nedir göz kapağı düşüklüğü ameliyatı, göz kapağı ameliyatı fiyatları ne kadar, kimler bu ameliyatı yaptırabilir, neden ortaya çıkar?

İçindekiler

Göz Kapağı Düşüklüğü

Çeşitli faktörlerin sebep olduğu bu rahatsızlık doğuştan gelebileceği gibi sonradan da gelişebilecek ve ortaya çıkabilecek bir rahatsızlıktır. Kişinin göz bölgesinde yer alana göz kapağının, gözün renkli olan kısmını bir mm’den daha fazla örtecek şekilde aşağıda olmasına göz kapağı düşüklüğü denmektedir. Bu durum, kişinin tek gözünde de, aynı anda iki gözünde de görülebilecek bir rahatsızlık olabilir. Tek başına hayatı zorlaştırabilecek bir rahatsızlık olabileceği gibi altında farklı sağlık problemlerinin yatmasına bağlı olarak ta karşımıza çıkabilir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Kimlerde Görülebilir?

Göz kapağı düşüklüğü, pitozis olarak da adlandırılır. Bu rahatsızlık her yaştan insanda görülebilir. Kimi zaman doğuştan olabileceği gibi, bazı durumlarda sonradan oluşabilmektedir. Göz kapağı düşüklüğü kişiden kişiye farklı boyutlarda olabilir. Bazen gözün renkli kısmını az bir şey kaplayacak şekilde sarkma olabileceği gibi kimi zaman daha aşağılara kadar sarkabilir. Genellikle tek gözde görülen bu rahatsızlık bazen iki gözde birde görülebiliyor. İki gözde görülen bu rahatsızlığa bilateral pitosiz adı verilir. Tek gözde görülen bu rahatsızlığın altında yatan sorun göz önünde bulundurularak ilk etapta rahatsızlığın kendinden geçmesi beklenebilir. Ancak özellikle bilateral pitosizin günlük yaşantıya önemli etkisi olacağı için bu durumlarda cerrahi müdahale derhal gerekebilir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?

Bu rahatsızlığın kimi zaman doğuştan gelebileceğini söylemiştik. Bu duruma genellikle göz kapağını tutan kasın anne karnında yeterince güçlenmemesi etkili olabilir. Bebeklerin gözlerini açmaya çalıştığında bir gözü diğerinde kısıksa bu fark edilmektedir. Ancak yine de hastalığın asıl nedeninin tespit edilmesi için hekimler tarafından fiziki muayene gereklidir. Doğuştan değil de daha sonradan gelişen pitosizin nedeni de çoğunlukla göz kapağını tutan kasların hasar görmesi ya da zayıflamasıdır.

Göz Kapağı Düşüklüğünün Belirtileri

Bu rahatsızlığın en iyi tespit yöntemi gözle muayenesidir. En temel belirtisi göz kapağının dirinin diğerinde daha sarkık ve aşağıda olmasıdır. Kimi zaman hafif bir şekilde olan bu sarkma çok dikkatli bakıldığında fark edilse de bazı durumlarda çok net bir biçimde gözle görülebilmektedir. İşte o belirtiler;

– Kişinin daha iyi görmeye çalışmak için başıyla bazı hareketler yapması, örneğin başını geriye eğmeye çalışması, çenesini kaldırmaya çalışması veya kaşlarını kaldırarak göz kapağını yukarıya çekmeye çalışması,

– Yukarıdaki davranışlara bağlı olarak boyun ve bel bölgelerinde ağrıların meydana gelmesi,

– Gözde yaşarmanın artması ve kuruluk,

– Yüzde yorgun ve donuk bir ifade.

Göz Kapağı Düşüklüğü Kendiliğinden Geçer Mi?

Bazı durumlarda göz kapağı düşüklüğünün kendiliğinden geçtiğine şahit olabiliyoruz. Bunun için rahatsızlığın altında yatan sebepleri bilmek gerekiyor.

Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavi Yöntemleri

Bu rahatsızlığı tedavi etmenin birkaç farklı yöntemi olabilir. Bu tedavi yöntemi hekim tarafından belirlenir. Hekim tarafından hastanın durumu ele alınır ve özellikle şu şartlar değerlendirilip tedavi yöntemine ona göre karar verilir.

– Hasta küçük ise yaşı

– bu rahatsızlığı tek gözde mi kiki gözdemi olduğu

– Göz kapağının sarkma boyutu

– Göz hareketlerindeki kısıtlıklar

– Göz kapağını tutan kasın son durumu

Tüm bu faktörler ele alınarak hekim tarafından uygun bir tedavi yöntemi belirlenmektedir. Hekimler bazı durumlarda duruma müdahale etmeden rahatsızlığın kendiliğinden geçmesini beklemektedir. Özellikle günlük yaşamını olumsuz etkilemeyen hastalarda ve beklemeye müsait olan hastalarda bu yöntem kullanılmaktadır. Tabi buna karar verilmişse de süreç yakından izlenip hasta sürekli takip edilmelidir.

Küçük yaştaki hastalarda bazı durumlarda zayıf olan gözün görüşünün kuvvetlenmesi için sağlam olan göze göz bandı takılabilmektedir. Böylelikle zayıf olan göz tek başına görmeye çalışacağı için daha fazla çalışarak daha kuvvetli bir hale gelebilir.

Yetişkinlerde ise tedavi süreci biraz daha farklı ilerleyebilmektedir. Cerrahi müdahale ile göz kapağı düşüklüğü ameliyatı yapılabilir. Hekim tarafından hastalığın durumuna göre fazla olan doku alınabilir ya da göz kapağını tutan kasın güçlenmesi için müdahalede bulunulabilir.

Bunların dışında hastanın genel durumu da değerlendirmeye alınır. Yaşı ilerlemiş hastalarda ameliyatın faydası ve zarar ele alınarak cerrahi müdahaleden vazgeçilebilir ve kişinin gözlük kullanımı tercih edilebilir. Tabi ki bu durum geçici bir çözümdür. Sarkıklık çok ileri boyutlara ulaşmışsa etkin bir müdahale yöntemine başvurulabilir.

Göz Kapağı Ameliyatı Ne Kadar Sürer

Bu ameliyat genel olarak lokal anestezi yöntemi uygulanarak yapılan bir ameliyattır. Basit bir operasyon olduğu için ameliyatın süresi oldukça kısadır. Olağanüstü bir komplikasyonlar karşılaşılmadığı sürece genellikle hasta aynı gün taburcu edilmektedir.

Göz Kapağı Ameliyatı Fiyatları

Bunun için net bir rakam vermek ne yazık ki mümkün değil. Hastanın durumuna, yapılacak işleme, yapılacak operasyonun büyüklüğüne göre fiyatlar değişebilmektedir. Bunun için muayene olup nasıl bir operasyon geçireceğiniz hekiminiz tarafından belirlendikten sonra ne kadar bir fiyat ödeneceği belirtilebilir.

2023 Diş taşı temizliği fiyatları için tıklayın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu