Sakal Ekim’i
Sakal Ekim’i
Erkekler için sakal yüzün en estetik bölümüdür. Erkeklerde sakal bölgesi erkeğin yüz bölgesinde en çok dikkat çeken bölgedir. Gerek genetik gerekse de başka sebeplerden dolayı erkeklerin sakallarında çıkma ve şekil bozuklukları yaşanabilir. Bu durumda Sakal Ekim’i sizin yardımınıza yetişecektir.
Sakal ekimi Nasıl yapılmaktadır?
Sakal Ekim’i de saç ekimi gibi başka bölgeden yapılan saç köklerinin transferi ile gerçekleştirilir. Alınan kıl kökleri belli yöntemler ile sakal bölgesine transferi ile yapılmaktadır. Sakal Ekim’inde genel olarak başarılı sonuçlar alınmaktadır. Daha önce hiç sakalı çıkmamış halk arasında köse diye tabir edilen kişiler veya belli hastalıklardan ya da başka sebeplerden dolayı sakalı tamamen veya bir kısmı çıkmayan kişilerde de başarılı sonuçlar alınmaktadır.
Sakal Ekim’inden sonra hasta doğal ve sık sakallara kavuşmaktadır. Sakal Ekim’i sırasında lokal anestezi yöntemi uygulanmaktadır. Lokal anestezi yöntemi uygulandığı için Sakal Ekim’i sırasında hasta herhangi bir acı yaşamamaktadır.
Sakal Ekim’inde FUE yöntemi uygulanmakta olup hastadan alınacak kıl kökleri sakala transfer edilmektedir. Hastadan alınacak olan kıl köklerinin yeri genellikle ense tarafından tercih edilmektedir. Enseden alınan kıl kökleri sakalın çıkma açısı hesaplanıp bu açıya göre Sakal Ekim’i yapılmaktadır. Sakalda doğal görünüm için kıl köklerinin açısının ve çıkış yönünün iyi belirlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde Sakal Ekim’inden sonra ileriki dönemlerde kök diplerinde çukurluklar meydana gelmektedir.
Sakal Ekim’i sırasında en önemli husus alınan kıl köklerinin tekli olarak kullanılmasıdır. Enseden alınan kökler mutlaka tekli olarak kullanılmalı ve tekli olarak ayrılmalıdır. Bunun nedeni ise sakal bölgesindeki kılların her zaman tekli kıl köklerinden oluşmasıdır. Sakal Ekim’inde dikkat edilmesi gereken bir başka husus da kıl köklerinin çıkarıldıktan sonra hiç bekletilmeden ekim işleminin yani transferin gerçekleşme işlemidir. Canlı olarak bekletilen kıl kökleri zamanla oksijensiz kalıp solmaya başlamaktadır.
Sakal Ekim’i Sonrası Yapılması Gerekenler?
Sakal Ekim’i sonrasında ekim yapılan sakallarda 15 günlük süre içerisinde dökülmeler meydana gelmektedir. Bu durum canınızı sıkmasın çünkü bu süredeki dökülmeler olağan bir durumdur. Bu süredeki dökülmeler kılların kırkılarak dökülmesi ile gerçekleşir. Yani kıllar köklerinden dökülmemektedir. Kıl kökleri bu süre içinde kesinlikle hiçbir zarar görmemektedir. Sakalların doğal bir görünümü alması yaklaşış 5 ay gibi bir sürede olmaktadır. Bu süre sonarında hasta oldukça doğal sakal görünümüne sahip olacaktır.
Sakal Ekim’inden sonra dikkat edilmesi gereken önemli husus hasanın Sakal Ekim’inden sonra yaklaşık 2 ay gibi bir süre sakal bölgesine parfüm kolonya ve nemlendirici krem türünde hiçbir kozmetik ve kimyasal ürünlerden kesinlikle uzak durulması gerekmektedir. Bu süreyi genellikle doktorunuz ekim sonrasındaki sakal ve yüz durumunuza göre uzatabilmektedir. Sakal Ekim’i sonrasında dikkat edilecek başka bir husus ta yaklaşık 1 ay gibi bir süre ile sakal bölgesinde makine kullanımı yapılmamasıdır. Bu sürede uzayan sakalları sadece makine ile kısaltmak en uygunudur. İyileşme sürecinden sonra doktorunuza kontrolünüz sonrasında doktorunuzun size tıraş yapmanız gerektiğini söyledikten sonra tıraş olabilirsiniz.