Estetik Ameliyatları

Solaryum Nedir? Solaryumun Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Solaryum Nedir? Solaryumun Faydaları ve Zararları Nelerdir? Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Solaryum Nedir?

Solaryumun Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Solaryumu Yasaklayan Ülkeler

Solaryumda Dikkat Edilmesi Gerekenler?

2021 Solaryum Fiyatları

Solaryumun Faydaları ve Zararları Nelerdir
Solaryumun Faydaları ve Zararları Nelerdir

Günümüzde bronzlaşmanın en etkili ve kolay yolu şüphesiz ki Solaryumdur. Solaryum cihazlarının ürettiği ultraviyole ışınları üst deri tabakasına nüfuz ederek cildinin renginin değişmesini ve seans süre ve sayısı arttıkça da cildin bronzlaşmasını sağlamaktadır. Solaryum her ne kadar yaz aylarında sıklıkla tercih edilse de bir çok kimse kalıcı bronzlaşma için tüm yıl boyunca Solaryumlarda zaman geçirmektedir. Bu kadar sık tercih edilen Solaryumun faydaları, zararları, ilk kez uygulayacak kişilere tavsiyeler ve dikkat edilmesi gereken hususları siz değerli ziyaretçilerimiz için araştırdık.

İçindekiler

Solaryumun Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Solaryum uygulamalarının faydalarını ve zararlarını araştırdığımızda çok ilginç sonuçlarla karşılaştık. Zira güzellik merkezleri solaryumun faydaları üzerinde dururken tıp dünyasında durum tam tersi diyebiliriz. Bir çok cildiye uzmanı Solaryum tercihlerinin en aza indirilmesi gerektiğini hatta gerekirse hiç tercih edilmemesi gerektiğini vurgularken güzellik merkezleri ise zararın aksine Solaryumun bir çok faydasından bahsetmektedir. Peki Solaryumun Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Solaryumun Faydaları

Özellikle D vitamini eksikliği olanlar için Solaryumun yaydığı Ultraviyole ışınlarının deriye nüfuz etmesi ile cilt yağı D Vitamini üretmeye başlar.

Solaryumun metabolizma üzerindeki etkisi de bulunmaktadır. Işınların metabolizmayı güçlendirmesi solunumu olumlu yönde etkilemesinin yanında soğuk algınlığına yakalanma riskini de düşürdüğü düşünülmektedir.

Sedef hastalığına, ciltte bulunan sivilce ve akne gibi izlere iyi geldiği yine iddia edilen bir başka konudur.

Solaryum Işınları mutluluk hormonu salgıladığı için depresyona iyi geldiği bilinmektedir.

Solaryumun Zararları

Solaryum cihazlarında kullanılan Ultraviyole lambaları yaklaşık %90 UVA Işını (ozon tabakasından direkt gelip dünyaya yayılan saf ışınlar) % 10 UVB ışını (ozon tabakasından süzülerek geçen ışınlar) yaymaktadır. UVA ışınları deri büzüşmesine neden olurken UVB ışınları ise deri kanserine yakalanma riskini arttırdığı iddia edilmektedir. Ultraviyole ışınlarına çok fazla maruz kalmak maalesef deri kanseri riskini de tetiklemektedir.

Dünya Sağlık Örgütü ve Kanser Araştırma Merkezleri solaryumu kanserojen tehlike olarak tanımladı. Özellikle Solaryum ampullerinin zamanında değiştirilmediği, filtrelerin temizlenmediği bazı solaryum cihazlarında etli benler ve dövmeler için büyük risk oluşturulduğu düşünülmektedir.

Açık tenli kişilerin, ailesinden deri kanseri geçirmiş kimselerin, çocukluk döneminde güneş yanığı olan kişilerin Solaryuma girmeleri önerilmemektedir. Özellikle epilasyon ve bakımından sonra da Solaryumun kullanılmaması gerekmektedir.

Solaryumu Yasaklayan Ülkeler
Solaryumu Yasaklayan Ülkeler

Solaryumu Yasaklayan Ülkeler

Dünya üzerinde Solaryum yasağını uygulayan ilk ülke Brezilya olmakla beraber Belçika, Almanya, İspanya ve Kanada gibi ülkelerde de bir takım yasaklar uygulanmaya başlandı. En son yasak uygulayan ülke olan Avusturalya cilt kanserlerinin önüne geçebilmek amacıyla Solaryuma belli kısıtlamalar getirdi. Bir çok ülkede 18 yaş altı kimselerin Solaryuma girmeleri yasaklamıştır. Ülkemizde de bununla ilgili bir çalışma yapılacağı bilinmektedir.

Solaryumda Dikkat Edilmesi Gerekenler?

İlk defa Solaryuma girecekler için 5 er dakikalık seanslar ile başlamak kaydıyla seans süreleri 10 dakikaya ve maksimum 15 dakikaya çıkarmaları tavsiye edilmektedir.

Seans sırasında mutlaka koruyucu gözlükler kullanılmalı ve gözler kapalı tutulmalı.

İlaç kullanan hastaların kullandıkları ilaçların prospektüslerinde UV Işınına Karşı Duyarlılık Yaratabilir ibaresinin bulunması durumunda kesinlikle solaryuma girmemeleri gerekmektedir.

Kalıcı makyaj ve lazer uygulamalarından hemen sonra kesinlikle solaryuma girilmemelidir.

Lens kullanan bireylerin lenslerini uygulama öncesi mutlaka çıkarmaları gerekmektedir.

Solaryum uygulaması öncesinde ciltte bulunan kozmetik ürünlerin ciltten arındırılması gerekmektedir.

Özellikle genital bölgeye uygulanan epilasyon, ağda ve benzeri uygulamalardan hemen sonra solaryuma girilmemelidir.

Doğal bir bronzlaşmaya ulaşmak için ideal seans sayısı 5 – 7 seanstır.

1 hafta içerisinde maksimum 3 kez, 1 gün içerisinde ise maksimum 2 kez solaryuma girilebilir.

Tercih ettiğiniz solaryum merkezlerinin mutlaka hijyenik olması, solaryum lamalarının ve filtrelerinin zamanında değiştiğini bildiğiniz işletmeleri tercih ediniz.

2021 Solaryum Fiyatları

Solaryum Fiyatları 2021 itibarıyla seans ücretleri

5 dakika: 25 TL – 50 TL

10 dakika: 30 TL – 60 TL

15 dakika: 35TL – 65 TL aralığında değişkenlik göstermektedir.

Hatırlatma olarak belirtmek isteriz ki nefes darlığı bulunan kimseler, ilaç kullanan ve sağlık sorunu yaşayan kimselerin Solaryum uygulaması öncesi mutlaka doktoru ile görüşüp onay alması tavsiye edilmektedir. Ayrıca tercih ettiğiniz merkezlerin mutlaka solaryum lamba ve filtre değişim takvimine bakıp öylece tercih yapmanızı öneririz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu