Diş Tedavileri

Diş Beyazlatma Tedavisi

Birçok insanda sıkıntı olan ve çok sayıda insanın tedavisi için başvurduğu durumlardan biri de diş beyazlatma tedavisidir. Kimi insanlar dişlerini sürekli fırçalamasına rağmen dişlerdeki sarılıktan şikayetçidir ve uygun tedavi için hastanelerin yolunu tutmaktadır.

Dişlerin sarı olmasının birçok sebebi vardır

  • Çok fazla çay, kahve ve asitli içeceklerin tüketilmesi.
  • Alkol ve tütün ürünlerinin çokça tüketilmesi
  • Bazı dişlerde kanal tedaisi tarzında diş tedavisinin yapılması
  • Yaşın ilerlemesi
  • Flor eksikliği
  • Dişlerin fırçalanmaması
  • Diş bakımının yeterince yapılmaması

Bunların sonucunda dişlerde sarı tabakalar meydana gelir ve güzel olmayan görüntüler ortaya çıkabilir.

diş beyazlatma tedavileri
diş beyazlatma tedavileri

Diş beyazlatma tedavisi birkaç farklı şekilde yapılmaktadır. İlki doğal yöntemler dediğimiz evde de uygulanan yöntemlerdir. İkinci olarak ta diş kliniklerinde uzman hekimler tarafından uygulanan diş beyazlatma tedavileridir. Bunlara ek olarak ta diş hekimleri tarafından evde uygulanmasını önerdiği tedavi imkanları bulunmaktadır. Bizler daha çok tıp tedavisiyle diş beyazlatma uygulaması üzerinde duracağız.

Diş kliniklerinde diş beyazlatma tedavisi için gelen hastalara ilk önce teşhis konur ve nasıl bir tedavi uygulanacağı tespit edilir. İlk olarak hastanın dişlerinin doğal rengi bulunmaya çalışılır. Daha sonra hastanın dişlerine diş beyazlatma ilaçları sürülür ve belli aralıklarla ışınlanarak sürülen ilaçlar kurutulur. Burada süreler genelde hastanın diş rengine göre farklılık gösterebilmektedir. Tedavide dudakların ve diş etinin zarar görmemesi için koruyucu plaklar kullanılmaktadır.

Ev tipi diş beyazlatma tedavilerinde hastanın doğal diş renginin bulunması işlemi yaptırılır. Bununla beraber hastanın dişlerinin ölçüsü alınarak özel bir plak hazırlanır. Hastaya verilen bu plakların yanında birde diş beyazlatma ilaçları doktor tarafından hastaya verilir ve bunu nasıl kullanması gerektiği anlatılır. Genel olarak günde iki sefer 4-5 saat arası iki hafta boyunca devam eder veya günde bir sefer uyumadan önce iki hafta boyunca uygulanır. Burada sizin için en uygun olan tedaviye doktorunuzla beraber karar verirsiniz. Diş beyazlatma işlemlerinden sonra diş temizliğine dikkat edip, diş fırçası ve diş ipi kullanımını diş hekiminizin tavsiye ettiği şekilde yapmanız dişlerinizin daha uzun süre beyaz kalmasını sağlayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu