Ağız ve Diş SağlığıAralıklı Diş Tedavisi

Devlet Hastanesinde Aralıklı Dişlerin Tedavisi

Aralıklı Dişlerin Tedavisi

İçindekiler

Devlet Hastanesinde Aralıklı Dişlerin Tedavisi

Devlet Hastanesinde Aralıklı Dişlerin Tedavisi
Devlet Hastanesinde Aralıklı Dişlerin Tedavisi

Devlet hastanesinde gülüş estetiği son zamanlarda çok gelişme başladı. Hal böyle olunca da Devlet Hastanesinde Aralıklı Dişlerin Tedavisi de çokça talep edilmeye başlandı. Devlet Hastanesinde Aralıklı Dişlerin Tedavisi hemen hemen tüm devlet hastanelerinde yapılmakla birlikte bu konuya değinmeden önce Aralıklı Dişlerin Tedavisi hakkında bilgi vermek yararınıza olacaktır.

Aralıklı Dişlerin Tedavisi

Estetik cerrahi de bir diğer ismi Diastema olan Aralıklı Dişler 100 kişiden 60 kişide görülen bir durum olup özellikle ön dişlerde görülen aralıklı dişleri ifade eder. Genel olarak genetik nedenlerden dolayı görülen Aralıklı Dişler gelişen teknoloji sayesinde çok farklı yöntemler ile tedavi edilmekte.

Neden Diş Aralıkları Neden Oluşur?

Genelde genetik nedenlerden dolayı diş aralıkları oluşabilir.

Çenenin geniş dişlerin normal boyutta olması

Dişlerin küçük veya dar olmasına karşın çenenin normal boyutta olması

Diş eti ameliyatlarından sonra diş aralıkları görülebilmektedir.

Aralıklı Dişlerin Tedavi Yöntemleri

Devlet Hastanesinde Aralıklı Dişlerin Tedavisi 2
Devlet Hastanesinde Aralıklı Dişlerin Tedavisi 2

Ortodonti ( Diş Teli ) Yöntemi ile Aralıklı Dişlerin Tedavisi

Özellikle genetik nedenlerden dolayı ayrık dişlere sahip olan kişilere Ortodonti yani diş teli tedavi yöntemi uygulanır ve bu kişilere diş teli tedavisi daha başarılı ve sağlıklı sonuçlar vermektedir. Dişe çok fazla cerrahi müdahale gerektirmeyen bu yöntemde dişler ve diş etleri aşındırılmaz. Hemen hemen her insan çok ideal bir yöntem olan Ortodonti yöntemi bir çok devlet hastanesinde bulunan diş doktorları tarafından uygulanmaktadır. Diğer tedavi yöntemlerine oranla biraz daha pahalı olan bu yöntemde başarı oranı bir hayli fazladır.

Bonding Yöntemi ile Aralıklı Dişlerin Tedavisi

Bir çeşit dolgu maddesi olan bu yöntemde ayrık diş tedavilerinde kısa sürede sonuç vermesi ile bilinen bir Aralıklı Dişlerin Tedavi yöntemidir. Bonding Yönteminde genelde anestezi uygulanma gereği hissedilmez. Yani operasyon sırasında hasta uyuşturulmaz. Operasyon öncesinde hastanın diş yüzeyi özel bir madde ile temizlenir. Temizlik aşamasından sonra diş boşluğu olan bölgeye hamur kıvamında özel kompozit bir madde yerleştirilir. Bonding Yönteminde diş etlerinden çıkış kontörü çok önemli olup operasyonun başarısı da buna bağlıdır. Dişlerin bir biri ile simetri olması ve dolgu maddesi ile diş etleri arasında en ufak bir boşluk kalmaması çok önemli bir detaydır. Aksi taktirde bu boşluklara yiyecek kırıntıları kaçıp ileriki zamanlarda ağız kokusuna neden olup dolgu maddesinin çabuk bozulmasına neden olabilmektedir. Bir çok devlet hastanesinde Bonding Yöntemi başarılı şekilde uygulanmakta iken bu operasyonu gerçekleştirmek isteyen kişilerin doktorunu mutlaka çok iyi seçmesi gerekmektedir. operasyonun son aşaması cilalama yöntemi olup tüm dişlerin aynı oranda aynı renkte olması son derece önemli bir husustur. Aksi taktirde diş estetiği başarılı sonuçlanmaz.

Bonding Yönteminin en büyük dezavantajına değinecek olursak bu yöntem porselen kaplama yöntemi kadar başarılı olmamakta. Çay kahve ve sigaradan çok çabuk etkilenip renklendirme sorunu ortaya çıkarmasıdır. Fakat kısa ve maliyetinin düşük olması nedeniyle tercih edilen bir yöntemdir.

Laminate Veneer Yöntemi ile Aralıklı Dişlerin Tedavisi

Genellikle kırık orantısız ve eğri dişler için kullanılan Laminate Veneer Yöntemi ile Aralıklı Dişlerin Tedavisi son derece başarılı ve sağlıklı sonuçlar veren bir yöntemdir. Lamina porselen kaplama estetik diş hekimliğinde sadece ayrık dişlerin tedavisinde değil aynı zamanda renklendirme ve şekil bozukluğu da giderilir. Bonding Yöntemine göre daha uzun zaman alan fakat Bonding Yöntemine oranla daha başarılı ve sağlıklı sonuçlar veren bir yöntem olma özelliği vardır.

Aralıklı Dişlerin Tedavisi yönteminde kullanılan bu tedavi yöntemlerinden hangisinin sizler için uygun olduğunu operasyon öncesi mutlaka doktorunuzla görüşüp kendi isteklerinizi doktorunuza bildirmeniz ve doktorunuzun tavsiyesine göre hareket etmeniz yararınıza olacaktır.

Şimdi de gelelim makalemizin konusu olan Devlet Hastanesinde Aralıklı Dişlerin Tedavisine. Bu operasyonlar diş cerrahları tarafından yapılıp bazı durumlarda estetik cerrahları da operasyonlara müdahil olabilmektedirler. Özel hastane ve kliniklerde yakalan başarı devlet hastaneleri ve tıp fakültelerinde de yakalandığını ve çok başarılı operasyonların gerçekleştirildiğini belirtelim.

SGK Hangi Durumlarda Aralıklı Dişlerin Tedavi Masrafını Karşılar?

SGK Aralıklı Dişlerin Tedavi operasyonlarının belli kısmını ve hatta bazı durumlarda tamamını karşıladığını belirtmiştik. Tabi ki SGK’nın bu masrafları karşılama şartları vardır. Eğer ki Aralıklı Dişlerin Tedavisinde hasta herhangi bir sağlık sorunu olmaksızın tamamen estetik görünüm amacıyla yaptırıyor ise operasyon ücretinin tamamını hasta karşılamak zorundadır. Genel olarak bu operasyon çok düşük ücrete yapılmakta veya hastanın sağlık güvencesine göre ücretin tamamı SGK tarafından karşılanmaktadır. Zira Aralıklı Dişlerin Tedavisi estetik olduğu kadar sağlığı da etkilediğinden bir sağlık sorunudur.

Aralıklı Dişlerin Tedavisi hakkında genel bilgileri ve Devlet Hastanelerinde Aralıklı Dişlerin Tedavisi Yapılır mı?  sorusuna cevap verdikten sonra son olarak sizlere Aralıklı Dişlerin Tedavisi hakkında küçük önerimiz olacak. İster özel hastanelerde isterse de devlet hastanesinde Aralıklı Dişlerin birleştirilmesi operasyonu gerçekleştirmek istiyor iseniz doktorunuzu mutlaka çok iyi araştırmalı ve sizlere uygulayacağı tedavi hakkında ön bilgi alınız. Bu bilgiler ve araştırmalar sizlerin operasyonunu başarılı ve sağlıklı olmasını sağlamaktadır.

Devlet hastanelerinde nasıl randevu alınır?

Şimdide gelelim randevuyu nasıl alacağınıza Devlet Hastaneleri Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi kliniğinden randevu alabilmek için MRHS sisteminden internet üzerinden alabileceğiniz gibi MRHS uygulamasını akıllı telefonunuza indirerek, E-devlet üzerinden MRHS partalından ya da 182 numarayı telefonla arayarak randevunuzun tarihini ve doktorunuzu seçebilirsiniz. Randevu almadan önce doktorunuz mutlaka çok iyi araştırmanızı öneriyoruz. Bizde sizler için Devlet Hastaneleri Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi doktorlarının her birini çok ayrıntılı şekilde araştırıp sayfamızda bulunan doktorlar kategorisi altında yayınladık. Araştırmalarınıza buradan devam edebilirsiniz.

Onlineestetik ile dünyadaki tüm estetik hastaneleri, estetik ve plastik cerrahları listeli bir şekilde bulunmaktadır. Profesyonel ekibimiz sürekli çalışma yaparak eski ve yeni estetik merkezlerini listelerimize dahil etmektedir. Ayrıca estetik merkezlerinde bulunan estetik cerrahlarını da web sitemizde tanıtmaktayız. Aradığınız estetik cerrahlarının hangi estetik merkezinde görev yaptıklarını da böylece görebilmektesiniz. Siz değerli ziyaretçilerimiz de daha önce estetik operasyonu geçirdiğiniz estetik merkezleri ve estetik cerrahları başlığına deneyimlerinizi yorumla belirterek diğer ziyaretçilerimize deneyimlerinizle kılavuzluk yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu